Конте остава, но докога?

„Скуадра адзура“ има своите проблеми преди гостуването в София

Sportinglife
Sportinglife 14:40 ч., 10 Фер 2015
0
673
Getty Images

Антонио Конте остава селекционер на Италия, засега. Уточнението е важно, защото има твърде много обстоятелства около работата на треньора, които раздират като с нож атмосферата около „скуадра адзура“.

Конте иска пълен контрол върху отбора в смисъла на мениджър – да събира на лагери играчите посред сезона, както опита да го направи в периода 3-6 февруари. 

По това време първенството си тече и никой клуб не пусна състезателите си в Коверчано, където се събират националите.

Атакуват го и за уредените мачове

130 обвиняеми засега са оправдани в Италия по случая с черно тото във футбола за последните 6 години. Но срещу тях ще има ново обвинение скоро.

Сред разследваните е и Конте, но за неща, които е правил или не, когато е водил Сиена в Серия „В“ през сезон 2010-2011 г.

„Пълни глупости“, отсече по темата националният селекционер. Засега този облак се разнесе над главата му.

От базата край Флоренция селекционерът изригна на пресконференция, но сдържа гнева си на въпроса дали обмисля да си тръгне. Каза го ден по-късно чрез приближени журналисти от в. „Тутоспорт“ (Торино), с които работи добре още от годините в Ювентус, където спечели 3 титли за 3 сезона.

Още ден по-късно се появиха и подробности по това къде се разминават Конте и федерацията. А и футболната лига, която администрира първенството в Серия „А“.

Националният треньор иска ясна програма за този и следващия сезон до май 2016-а, за да е наясно кога да събира избраниците си за кратки лагери, особено в пролетта преди Евро 2016.

Конте иска и двата сезона да свършат преди 15-и май, както и финалът за Купата на Италия да бъде изместен преди края на първенството, за да събере отбора за европейското на дълга подготовка.

Лигата отказа да гарантира тези неща, защото са свързани с тв права, спонсори и т.н. След което Конте посочи с пръст враговете си – Клаудио Лотито и Адриано Галиани, които управляват Лигата.

И се започнаха спекулации: Конте поема Реал, Конте поема Рома, Конте поема Милан...

В понеделник трябваше да има „кризисна среща“, на която да се реши бъдещето на треньора и съвместната му работа с Лигата и федерацията. На нея трябваше да са Конте, Галиани, Лотито и босът на федерацията Карло Тавекио. Е, треньорът подкара колата си и отиде в Рим в уречения час, но го чакаше само... Тавекио с кафе и кифлички.

В прав текст

Оставам. Независимо дали им харесва на някои хора или не.

Лотито и Галиани не дойдоха, ясен знак какво е отношението им.

След двучасов разговор с боса на федерацията, Конте отиде с него на мача Лацио – Дженоа (0:1) и каза пред репортерите: „Оставам. Независимо дали им харесва на някои хора или не. Имам цел с националния и ще изпълня договора си до 2016-а.“

На 28 март Конте и Италия идват в София... вероятно заедно. Тогава е евроквалификацията с България, която има далеч по-сериозни проблеми и глабоволия за селекционера Ивайло Петев. И все пак – не е толкова зле, че и те имат своите неуредици, нали?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията