ЦСКА - Лудогорец 1:1

ЦСКА е победителят в най-важната битка

Заради оцеляването при командно дишане, заради непримиримостта с несправедливостти, диктувани от парите в българския футбол

Sportinglife
Sportinglife 10:00 ч., 24 Ное 2014
0
265
Lap.bg
Накратко

ЦСКА и Лудогорец завършиха 1:1 в мач от 16-ия кръг в А група. Александър Тунчев откри резултата за "червените" с гол в 25-ата минута, а в 37-ата минута Фабио Ешпиньо направи 1:1.
С този равен мач ЦСКА прекъсна серията си от 6 последователни загуби от Лудогорец и запази преднината си от 5 точки пред тима от Разград.

Поне 99 процента е сигурно, че ЦСКА ще зимува на първо място в българския футбол. 

Звучи толкова невероятно, както бе и европейската титла на Гърция от 2004 година

Турбулентно лято, бягство на звезди, събиране на нови играчи из села и паланки, редовно бавене на премии, треперена за лиценза при мониторинга на УЕФА.

ЦСКА живее в този ритъм от 7-8 години.

В късния следобед на събота, 22 ноември, ЦСКА взе най-важната си победа. Поне за тази година

Равенството 1:1 не носи три точки, но носи окончателното затвърждаване на статуквото – това е най-добрият отбор в българския футбол в момента. Начинът, по който играха ЦСКА и Лудогорец, бе като от две планети. Цял мач тимът на Стойчо Младенов натискаше здраво, но му липсваха достатъчното футболни качества, за да завърши още някоя от атаките.

Отборът на Георги Дерменджиев се защитаваше и накъсваше играта, видимо се радваше на равенството. Странно звучи, защото не Лудогорец води с пет точки в класирането. Или път в Разград са толкова убедени, че нещо ще спре съперника по-късно – на терена или някъде из канцелариите. А понеже и през „Армията” минавата такива мисли, „червените” играчи налитаха като оси в името на победата.

Трябва да се признае, че Лудогорец има безпощадна ефективност в мачовете срещу ЦСКА и за трети път печели след пряк свободен удар. Така беше в шампионското дерби на 23 май 2012 година, когато Деко донесе първата титла на Делиормана. Така беше и през пролетта, когато един пряк свободен удар рикошира толкова странно в горната греда, че падна точно пред голлинията и Дани Абало отблизо я довкара и това означаваше трета титла за Разград. Така беше и сега – при единствената истинска опасност Фаио Ешпиньо успя за първи път през сезона да прободе крепостта, наречена „Българска армия”.

Александър Томов.

„С комплекса Лудогорец е свършено”.

Политикът е прав. Неговият отбор не играе в Шампионската лига, но демонстрира шампионско поведение на терена. И колкото и да наричат Стойчо Младенов с епитети като ревльо, кой би отрекъл, че Лудогорец е събиран за милиони и се раздават милиони за заплати. По-горе вече споменахме, че ЦСКА си търси звечдичите из салата и паланките. Кой би отрекъл, че съдията Таско Тасков галеше с перце нервните до безумие футболисти от Лудогорец?

„Червената” публика също заслужава най-голямата възможна похвала

Малко бяха свободните места на „Българска армия”, огненета феерия не беше опасна за здравето, но освети Борисовата градина. Подкрепата от трибуните не спря. Редом с поведението на футболистите всичко това прави ЦСКА жив и доказва, че това е най-големият отбор на България.

Заради оцеляването при командно дишане, заради непримиримостта с несправедливостти, диктувани от парите в българския футбол. И заради безапелационното първо място в класирането.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията