Хоби - Класически културизъм

Програмистът, който покори света в културизма - Костантин Паскалев-Тути

Sportinglife
Sportinglife 15:00 ч., 31 Март 2016
0
433

Кога разбира, че може да е повече от хоби?

Доста късно за този спорт.

Другите започват на 16-18, на мен първото ми състезание бе през 2006-а, когато бях на 27 години.

Дотогава тренирах любителски, три-четири пъти седмично.

Шефът на залата, в която тренирах тогава, следеше състезанията и турнирите.

Той ми каза, че има едва нова категория, свързана с ръста.

Пита ме дали искам да се пробвам.

Малко на шега станаха нещата, преди това бях гледал, но не бях участвал.

Нямах познания за състезателен културизъм, нито за подготовка.

Информирах се от форумите, знаех как да тренирам и да използвам хранителни добавки, но за спорта ти трябва някой, който да ти покаже позите, тънкостите, как да се държиш на сцена, каква е подготовката в последните седмици, когато е най-важно...

Първият ми реален треньор по състезателен културизъм беше Румен Николов-Биджи. Обърнах се към него, защото имаше голям опит като състезател и Републикански шампион.

Той ми показа А и Б в спорта.

От подготовката - до съчетанието за състезанието.

Какъв е механизмът, спецификата на подготовката за голямо състезание?

Специфичното е главно храненето, според периода, то е различно.

Три основни етапа са.

В единия покачваш мускулна маса, поемаш повече калории, наблягаш на въглехидратното хранене.

Изисква тежки тренировки с повече натоварване.

След това подготовка за състезание, адаптиране от основния към състезателния период.

Затяга се диетата, тренировките стават по-интензивни, с повече повторения. Прави се кардио.

Накрая се минава само на 3-4 базови продукта, които се ядат.

Главно месо и зеленчуци.

Зависи колко мазнини трябва да изкараш от себе си.

По-тежките състезатели не могат да си позволят чак такава "изпиляваща" диета и приемат и въглехидрати, но под строг контрол.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията