И все пак Гриша Ганчев може да помогне на ЦСКА

Бизнесменът два пъти се отказа да купи „червените“, но сега е ключът в битката за титлата

Джони Кейджов
Джони Кейджов 11:15 ч., 23 Фер 2015
0
1791
Getty Images

Две лета „червените“ фенове чакаха Гриша Ганчев като месия. Посърнали от политиката на „Титан“ те искаха да видят ловешкия бизнесмен като спасител на ЦСКА.

Всеизвестно е, че Ганчев наистина от дете е голям фен на най-успелия български клуб.

Очакваше се обединението между ЦСКА и Литекс да роди един безкрайно силен отбор, пред който дори свръхбогатият Лудогорец да козирува.

БФС осъди ЦСКА да плати 320 000 евро на мениджър

Арбитражната комисия към Българския футболен съюз осъди ЦСКА да плати 320 000 евро на мениджъра Генади Вучков.

Сумата е комисионна за посредничеството на Вучков при трансферите на Михаил Венков, Тасио, Сержиньо и Илияс Кириякидис от Локомотив (Пловдив) през 2012 г. 

ЦСКА трябва да плати и разноски по делото в размер на 3750 лева.

При неизпълнение на разпоредбите клубът може да бъде наказан с лишаване от 12 точки - по три за всеки от четирите случая. 

Ръководство на ЦСКА веднага обяви, че ще обжалва решението пред спортния арбитражен съд в Лозана, защото "няма спортно правосъдие у нас". 

От мостика Христо Стоичков и Стойчо Младенов трябваше да управляват спортно-техническата част, а Ганчев да взима основните ръководни решения.

Да финансира ЦСКА, а „Титан“ да изпадне в сянка.

Уви. Две години поред играта на „иди си, ела си“ не завърши. Ганчев остана далеч от „Армията“, а на терена прободеният като швейцарско сирене клуб ЦСКА все биеше неговият Литекс. И в миналия, и в този сезон (досега) „оранжевите“ не са вкарали гол.

Сега обаче Гриша Ганчев може би държи ключа към титла за ЦСКА.

Съдбата пожела Литекс да играе три пъти за двадесетина дни срещу Лудогорец – първо за първенство в събота, а после и за купата.

Важният мач от гледна точка на „червените“ е още тази седмица.

Успее ли Красимир Балъков да победи шампиона, то ЦСКА ще има на следващия ден реалният шанс да дръпне с шест точки на върха в „А“ група.

За Лудогорец ще предстоят още два тежки мача срещу Литекс за купата, както и срещу Левски.

Тежката програма може да разклати дори балансирания отбор на Георги Дерменджиев, докато ЦСКА отдавна отпадна от турнира за купата.

Във футболните кулоари се говори, че Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев са колеги в изпълкома на БФС, но са всичко друго, но не и приятели.

Разградският началник отне от ловешкия неписаната титла за мецанат №1 на провинцията. А Ганчев е човек, който трудно приема загубите. Затова едно е сигурно – футболистите на Литекс ще бъдат мотивирани до краен предел да сразят Лудогорец и в двата турнира, детронирайки тима на Домусчиев.

Без да участва ЦСКА спечели от факта, че разградчани отстраниха Берое.

В противен случай Лудогорец щеше да концентрира цялото си внимание върху „А“ група и битката за титлата. А сега го чакат тежки двубои, в които могат да се трупат както картони, така и психологически пасиви от евентуални загуби.

Проблемът на ЦСКА отново е извън терена.

В края на януари ЦСКА сезира прокуратурата и БФС за злоупотреби от страна на "Титан"

В края на януари ЦСКА сезира прокуратурата и БФС за злоупотреби от страна на "Титан", като заяви, че те "системно и целенасочено" са източвали клуба от 2010 до 2013 г.

Случаят с Генади Вучков, който е служител във фирмата, управлявана от Георги Градев, беше един от "най-фрапантните" примери, които изтъкнаха червените.

Докато в Разград и Ловеч е абсурдно да чуем за проблеми с лиценза и загубени дела, то „червените“ отново опитаха горчилката от „Титан“-ово време.

Ясно е, че някой - „Трейс“ или Манджуков, ще плати спешните 320 000 евро на незнайния мениджър Генади Вучков, служител на Георги Градев. Грешни пари са, спор няма. Но договорите са подписвани, за да се изпълняват.

И ЦСКА трябва да превъзмогне и това дело, както вече направи с Александру Пакурар. Нормално е да очакваме и думата на прокуратурата. Александър Томов непрекъснато говори за криминално източване на клуба. Ако е така – да видим задържани.

Ако не е така – прокурорите да кажат: „Всичко е чисто.“

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията