Юве е кошмарът за Рома

„Вълците” са загубили пет от последните 6 мача с шампиона

Sportinglife
Sportinglife 22:05 ч., 26 Фер 2015
0
557
Getty Images

Дойде дербито на върха в италианския футбол. Рома посреща шампиона Ювентус в може би последен опит да се опита да вземе короната. Точно „Старата госпожа” е кошмарът за „вълците”. Юве е спечелил 77 мача срещу Рома, колкото никой друг не е побеждавал столичани. Единствено Интер е вкарал повече гола на „вълците” от Юве – 264 срещу 255. От последните шест дербита Рома е загубил пет и е спечелил само едно. Юве не е вкарвал само веднъж от 19 двубоя срещу съперника. В момента Рома е в серия от пет поредни равенства на „Стадио Олимпико”. Никога в историята си не е стигал до шесто. Ювентус пък няма загуба от 15 кръга в Италия. Пет от деветте гола на Франческо Тоти срещу „Старата госпожа” са от дузпи. А Артуро Видал е забил четири пъти от шест дербита. Рома не познава поражението от 14 кръга и нито веднъж не е побеждаван в Рим през сезона. Юве пък е с 13 „сухи мрежи”, седем от тях са при гостувания.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в понеделник от 21,45 ч по Би Ти Ви Екшън 

Киево – Милан

От 26 мача в този сблъсък Милан е спечелил 19 и е загубил два. В последнити четири двубоя дори не е допускал гол. Двата успеха на Киево са домакински – през 2003 и 2005 година. Само два пъти Милан не е успявал да се разпише срещу съперника в Серия А. В миналия мач Киево падна с 0:3 от Торино, прекъсвайки серия от 2 победи. Предишната седмица Милан победи Чезена с 2:0, но от октомври няма два поредни успеха. Грандът не е побеждавал на чужд терен от 7 срещи. Милан и Наполи са единствените отбори в елита, които не са получавали гол от дузпа. Киево няма реми от шест мача.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в събота от 21,45 ч по Ринг

Каляри – Верона

Каляри и Верона са се срещали 25 пъти в Серия А и имат по девет победи. Никога сардинският тим не е пускал повече от 2 гола във вратата си от този съперник. Каляри спечели осем от 12-те домакинства срещу Верона, включително четири от последните пет. Отборът има само една точка от четири кръга насам. Каляри има седем домакински загуби през сезона, само Парма е по-олш домакин. Верона има също една точка от последните 4 кръга. Каляри не е правил Х от седем домакинства.

Прогноза – Х и над 2,5

Мачът е в неделя от 13,30 ч по Би Ти Ви Екшън

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Ювентус – Аталанта 1 (2:1)
Милан – Чезена 1 и под 2,5 (2:0)
Лацио – Палермо 1 и над 2,5 (2:1)
Верона – Рома под 2,5 (1:1)
Фиорентина – Торино Х и под 2,5 (1:1)
Наполи – Сасуоло 1 (2:0)
Сампдория – Дженоа Х и под 2,5 (1:1)

Аталанта – Сампдория

Само Рома е побеждаван по-често от Сампдория. „Вълците” имат 39 поражения, а Аталанта – 36. Това ще е 92-ият двубой между Аталанта и Сампдория, като тимът от Генуа води с 36:25 победи. В последните шест дербита резултат не се е повтарял.Катодомакин Аталанта вкара в шест от последните 10 мача със Самп. Отборът от Бергамо падна в последните три кръга. А Сампдория няма победа от пет. Аталанта не е правил реми от шест кръга, а Самп – от четири гостувания.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Чезена – Удинезе

Последната победа на Чезена в Серия А срещу Удинезе датира от 1982 година. Оттогава отборът е спечелил само две точки в осем срещи със съперника. Чезена има само три победи през сезона, колкото и Парма. Само веднъж през сезона е оставал със „суха мрежа”. Удинезе спечели само три от от 18 мача през сезона. Вкара ли гол, тимът от Удине ще стигне кота 2000 в цялата си история в Серия А. Антонио ди Натале вкара четири гола от пет мача срещу Чезена.

Прогнода – 2 и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Дженоа – Парма

Равенството е най-често срещаният резултат между двата отбора – 7 пъти в 23 срещи. Парма спечели само една от последните 11 мача срещу Дженоа. Единственитя успех като гост е от 1994 година. Дженоа е в серия от четири поредни кръга без поражение. Отборът спечели с 5:2 в миналия кръг срещу Верона, но още не е правил два успеха поред като домакин. Парма завърши 0:0 като гост на Рома след осем поредни загуби на чужд терен. Отборът не е печелил от шест кръга, а във финансов колапс.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч

Палермо – Емполи

В последните три мача наблюдаваме победа, равенство и успех за госта. Палермо няма загуба от девет поредни домакинства. Отборът на Ивайло Чочев е загубил 18 точки, след като е водил в резултата – рекорд в лигата. Последните осем гола на тима са вкарани или асистирани от Франко Васкес или Пауло Дибала. Палермо няма реми от четири кръга, а Емполи от толкова време няма загуба.

Прогноза – 1 и под 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч по Ринг

Сасуоло – Лацио

Лацио не е побеждаван още от Сасуоло. В досегашните три мача и двата отбора са вкарвали най-малко по два гола. Сасуоло спечели само два от последните си 11 двубоя в първенството. Отборът допуска попадение във всеки от последните 12 мача. Лацио е в серия от две победи, а за последно направи три поред през октомври. „Орилте” само веднъж са със „суха мрежа” от седем кръга. Лацио не е правил Х от шест кръга.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16 ч по Би Ти Ви Екшън

Интер – Фиорентина

Това ще е мач №154 между отборите. Интер води с 64:40 победи. Отборът спечели последните си 12 домакинства срещу „виолетовите”, а в шест не пусна и гол. Интер вкара 230 гола срещу Фиорентина, има повече само срещу Рома (264) и Сампдория (241). Фиорентина пък е отбелязал 77 пъти при гостувания на Интер, което друг не го е постигал. Интер е в серия от три поредни победи за първи път от ноември 2012-а. Фиорентина няма загуба от 7 кръга. Отборът още не е вкарал гол от дузпа през сезона. Новият египтянин Мопамед Салах вкара два гола от първите си три точти удара за Фиорентина. Интер няма реми от пет кръга.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 19 ч по Би Ти Ви Екшън

Торино – Наполи

Наполи е направил 51 равенства срещу Торино в Серия А, няма толкова много срещу друг. Торино допусна шест гола в последните четири домакинства срещу Наполи. Сега отборът е в серия от 11 поредни мача без загуба – най-дълга серия от сезон 1979/80. Последното равнество на Наполи в Серия А е от декември. Никога Наполи не е падал два пъти поред като гост под ръководството на Рафа Бенитес. В предишното гостуване загуби от Палермо с 1:3.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в неделя от 21,45 ч по Ринг

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията