Каратанчева не успя да се пребори с Бачински

Шарапова се отказа заради стомашен вирус

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 28 Фер 2015
0
1160
Mextennis

Сесил Каратанчева напусна турнира в Акапулко крачка преди финала, сломена от швейцарката Тимеа Бачински с 2:6, 6:4.

Втората ни ракета приключва надпреварата със 124 точки за световната ранглиста, както и с $11,300 от наградния фонд.

Мачът започна отлично за Сесил, която проби още в първия гейм, след което затвърди за 2:0, но последваха шест гейма на сметката на Бачински.

Каратанчева най-после прекъсна серията на съперничката си, като отново започна втория сет с пробив. Бачински моментано го върна, след което втората ни ракета възстанови аванса си, но този път успя да го затвърди за 3:1.

И този път обаче българката не успя да съхрани преднината си. Съперничката й изравни за 3:3, а брейковете продължиха, преди швейцарката да вземе много трудно подаването си за 5:4 и да се доближи на гейм от финала.

Силите на Сесил бяха на приключване и с двойна грешка се стигна до 30:30, след което Бачински си осигури място на финала срещу Каролине Гарсия.

Французойката се класира за последната среща от надпреварата, след като Мария Шарапова се отказа заради здравословен проблем.

Стомашен вирус измъчва приятелката на Григор Димитров от няколко дни и лекарите решиха, че е по-добре тя да не излезе във финала.

"Много съжалявам, че трябва да се оттегля, защото се представих страхотно през седмицата и се надявах да се възстановя навреме за финала", каза поставената под №1 в схемата рускиня.

"Искам да благодаря на организаторите за чудесния турнир и най-вече на феновете, които бяха толкова позитивни по време на всичките ми мачове", завърши тя.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията