Каролине Возняцки: Настръхвам на "Анфийлд"

Звездата разказа за страстта си към футбола

Sportinglife
Sportinglife 19:45 ч., 04 Март 2015
0
1559
Getty Images

Страстта към футбола е генетично заложена на Каролине Возняцки. Бащата и братът на тенисистката са бивши професионални футболисти, а през 2011 г. на турнира в Катар тя се появи на тренировка с фланелка на Ливърпул.

Неотдавна датчанката заяви, че възнамерява да гледа любимеца си Стивън Джерард, след като през лятото легендата премине в Лос Анджелис Галакси.

Каролине, която прекара общо 67 седмици като №1 в световната ранглиста преди няколко години, вече има 22 титли на ниво WTA.

Возняцки даде откровено футболно интервю в Доха, където нейният знаменит сънародник Михаел Лаудруп е треньор.

- Освен че си изключителна тенисистка, си много запален футболен фен. Заради факта, че си от футболно семейство ли е така?

- Да, определено. Вкъщи постоянно се гледаха мачове. Така че, ако исках да съм с баща ми и брат му, трябваше да гледам и аз. И двамата са бивши футболисти.

- Какво играеше повече като дете - тенис или футбол?

- И тенис, и футбол - еднакво. Бях много енергично дете. Играех много футбол и го харесвах повече. Но татко смяташе, че това е мъжки спорт и се опитваше да ме вкара в друга посока.

- Влезе в редиците на професионалните тенисисти едва на 15 години. Мислила ли си някога да играеш футбол професионално?

- Просто обичам футбола. Бях толкова малка и му се радвах без да имам някакви конкретни амбиции.

- Ще намериш ли време в натоварената си лятна програма да следиш световното за жени в Канада?

- Да, ще хвърлям по едно око. Америка има страхотен отбор, както винаги, така че те са моите фаворитки да спечелят.

- Дойде отново да играеш в Доха и Дубай. Какво е посланието ти към младите и амбициозни играчи от региона на Близкия изток?

- Просто трябва да вярват в себе си. Винаги ще има хора, които казват, че не са достатъчно добри, но да обичат това, което правят, и да тренират упорито. Ако вярваш в себе си, се случват хубави неща.

- Беше №1 в света невероятните 67 седмици. Какво е усещането да си на върха? Мислиш ли, че е е сравнимо с това да станеш световен шампион по футбол?

- Да. Това беше моя мечта, откакто бях малко момиче. Така че да съм лидерка в ранглистата беше невероятно изживяване за мен. Това е нещо, с което много се гордея и нещо, което никой не може да ми отнеме.

- Би ли желала да посетиш световно първенство? Защо не Катар 2022?

- Бих се радвала да го направя. Никога не съм имала възможност да го сторя. Не отидох до Южна Африка и Бразилия. Винаги подкрепям Дания. Катар е след няколко години, когато вероятно ще съм спряла с тениса, така че ще имам повече време. Така че бих искала да дойда тук и да гледам първенството.

- На няколко пъти беше близо до спечелването на титла от Големия шлем. Какво ти трябва още, за да го постигнеш?

- Мисля, че съм само на седем мача от титла от Шлема, както и всички други. Всички се опитват да спечелят един от четирите големи турнира.

- В Катар преди няколко години тренираше на централния корт с фланелка на Стивън Джерард. Успя ли да посетиш мач на Ливърпул?

- Била съм на "Анфийлд" доста пъти. Обичам да съм там. Няма нищо, което да се сравни с атмосферата на стадиона, особено когато звучи "You’ll never walk alone". Настръхвам всеки път.

Вкъщи имам няколко фланелки с автографи на Стивън Джерард, но тази, с която бях в Дубай, беше на един приятел. Ливърпул тъкмо бе спечелил един свой мач и аз си помислих, че ще е забавно да се появя с екип на отбора, което привлече много внимание.

Източник: FIFA.com

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията