Битката за Световната купа в алпийските ски ще се решава в Оре и Мерибел

Тина Мазе запази преднината си пред Анна Фенингер

Sportinglife
Sportinglife 20:25 ч., 08 Март 2015
0
1065

Битката за световната купа в алпийските ски при жените остана нерешена и след предпоследния кръг от сезона в Гармиш Партенкирхен.

След първото състезание в германския зимен център в събота разликата между лидерката Тина Мазе и основната й конкурентка Анна Фенингер бе съкратена на 24 точки. Вторият старт днес обаче отново върна предимството на словенката на 44 точки.

Победител в събота стана Тина Вайрайтер. Фенингер остана втора, а Мазе – трета.

Класиране, световна купа

1. Тина Мазе (Слов) 1285 точки
2. Анна Фенингер (Ав) 1241
3. Линдзи Вон (САЩ) 842
4. Микаела Шифрин (САЩ) 750
5. Катрин Цетел (Ав) 586

Днес двете основни конкурентки си размениха местата.

Победител стана Линдзи Вон, Мазе остана втора, а Фенингер – трета.

За Линдзи Вон това бе 65-и успех в световната купа в кариерата й.

С победата тя излезе начело в класирането за трофея в супер гигантския слалом. Американката води и в класирането за световната купа в спускането. И на двете места след нея е Анна Фенингер.

„Битката и на двете места е сериозна. Ще се опитам да покажа най-доброто от себе си на финалите в Мерибел. Надявам се, че ще спечеля и двете купи”, заяви Вон след победата си.

„Разбира се второто място е страхотен резултат, но предпочитам да бях спечелила. Но пък Линдзи бе просто бе по-добра и си заслужи успеха. Целият ми отбор обаче е зад мен и ме подкрепя, за което съм им много благодарна. Определено представянето ми днес бе по-добро от вчера и затова съм доволна”, коментира Мазе.

За Анна Фенингер това бе 12-то състезание в световната купа, в което завърши сред първите. В последните осем старта австрийката е неизменно сред медалистките.

„Щастлива съм, че съм на подиума. Състезанието беше много бързо, а това не е най-силната ми черта. Но като цяло уикендът бе добър. Преди него си мислех, че Тина ще бъде пред мен в спускането, а аз ще наваксам в Супер G. Оказа се точно обратното”, коментира Фенингер.

Австрийката обяви, че ще пропусне последното състезание в слалома от редовния сезон в Оре на 14 март и ще се съсредоточи върху изявите си в гигантския слалом, който е ден преди това отново в шведския ски център. Тя е лидер в класирането за трофея в дисциплината. „Надявам се, че ще покажа най-доброто от възможностите си и това ще увеличи шансовете ми да спечеля купата”, обясни решението си Фенингер.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията