Атлетико полетя в облаците

Диего Симеоне ще преподпише до 2020 година след триумфа с дузпи над Байер

Sportinglife
Sportinglife 08:10 ч., 18 Март 2015
0
690
Getty Images

Атлетико се качи на Облак. Сравнението направи треньорът Диего Симеоне и без вероятно да знае какво означава точно името на резервния му вратар.

Словенският страж влезе принудително като резерва в 23-ата минута, за да стане герой в епичния осминафинал в Шампионската лига срещу Байер.

Атлетико спечели с 1:0 и изравни пасива от миналия мач. Стигна се до дузпи и 3:2.

„Това е победата на една епоха”, възкликна Фернандо Торес, отбелязал третия удар.

А вратарят Облак спаси само веднъж – срещу искания от Барселона Хакан Чалханоглу. Но сякаш с името си медитира и накара Йомер Топрак и Щефан Кислинг да бият своите дузпи високо, високо в облаците.

„Футболът е чудна игра – каза Диего Симеоне, финалист от миналия сезон в Лигата. – Никога не можеш да спреш работа, защото можеш да станеш централната фигура в най-важния мач. Безкрайно съм впечатлен от моя отбор.

Без Годин, Тиаго и Соул изиграхме страхотен двубой срещу съперник, който е по-мощен от много други, които срещаме. След като вкарахме гола, атакувахме за втори. Но не се получи. Голям играч е Марио Мандужкич. Дори контузен ме караше да го оставя на терена.”

Симеоне каза, че няма никакви желания за жребия в петък. Напротив – каза, че Атлетико не е желан съперник за никого.

„Убеден съм, че никой не иска да дойде на стадион „Висенте Калдерон” – каза аржентинецът. – Обичам феновете. Влюбен съм във всеки един. Аз съм един от тях, аз съм в един от осемте най-силни отбора в Европа. Запалянковците дори не осъзнават каква сила дават на мен и отбора.”

Диего Симеоне е един от героите, спечелил златен дубъл с Атлетико през 1996 година редом с Любо Пенев.

Сега е на път да бъде издигнат завинаги в култ от феновете – очаква се да преподпише договора си като треньор до 2020 година. А Симеоне ще бъде желан от всеки гранд, който търси треньор. За новия контракт издаде сестра му Наталия, която е и негов мениджър. Под ръководството на Симеоне статистиката на Атлетико на „Калдерон” е страховита – 10 победи и едно равенство.

„Върнах се в Атлетико заради нощи като тази – добави Торес. – Никога не съм изживявал нещо подобно. Играхме срещу страхотен съперник и го победихме по най-драматичния мач.”

„Браво на Облак – възкликна французинът Антоан Гризман – Нито за момент не сме се съмнявали в него.”

Байер пък остана със спомените от времената на Димитър Бербатов. За последно с българския нападател в състава си „аспирините” преминаха осминафинал. Не само – стигнаха до мача за титлата срещу Реал, загубен с 1:2 на стадион „Хемпдън Парк” в Глазгоу.

„Жалко, бяхме толкова близо – каза директорът Руди Фьолер. – По принцип Чалханоглу е изключително сигурен при дузпите. Но сега вратарят го излъга и той би в центъра.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията