Пелегрини няма нужната за Сити твърда ръка

Мениджърът си отива, защото не може да променя представянето на отбора

Павел Ангелов
Павел Ангелов 10:35 ч., 08 Апр 2015
0
424
Getty Images

Дълго време от Манчестър Сити твърдяха, че нямат никакво намерение да сменят мениджъра. След поредната грешна стъпка във Висшата лига срещу Кристъл Палас, шефовете на „Гражданите” обаче нямат друг избор освен да си помислят за това. 

В прав текст

Пелегрини изповядва футбола, който шефовете на Сити искат, но не печели трофеите, от които тима има нужда.

Мануел Пелегрини е много приятен човек, който не влиза в конфликти.

Той изповядва футбола, който шефовете на Сити искат, но не печели трофеите, от които тима има нужда. Началството на клуба знае, че така не може да продължава.

Първо, защитата на титлата на „Гражданите” се превръща в много по-хлабава, отколкото при Роберто Манчини. А Инженера така и не успява да накара отбора да играе по-добре. И то при положение, че похарчи доста пари за подобряването на състава.

Да, Сити не заслужаваше да загуби от Кристъл Палас. Допусна гол от фаул и след доста спорна ситуация за засада. Но отново не показа онази хирургическа точност в атака, която печелеше мачовете за Манчестър Сити през миналия сезон.

74% притежание на топката, 22 удара, 13 корнера и накрая загуба с 1:2.

Всички казват, че мерилото за силен отбор е, когато играе слабо и въпреки това печели. Манчестър Сити игра силно, но въпреки това загуби. А този сезон „Гражданите” губят от отбори, които би трябвало да разбиват с лекота – Кристъл Палас, Бърнли, Уест Хем, Стоук Сити...

Статистиката е кошмарна. Преди 3 месеца, Сити имаше равен брой точки с Челси.

От тогава отбора на Пелегрини взе едва 11 точки от 15 мача. Ако вземем представянето на отборите от началото на 2015 г. Арсенал е начело с 30 точки от 12 кръга, а Манчестър Сити е на осмата позиция. С по-слаби показатели от Кристъл Палас!

Като цяло Сити загуби невероятните 7 пъти в последните 13 мача във всички турнири.

Причините за трудностите на отбора са много. Лошата работа на трансферния пазар е може би първата.

Купени бяха Елакуим Мангала и Фернандо. Беше пуснат да си тръгне голмайстор като Негредо. Йоветич така и не успя да се наложи в състава и да бележи голове. Един Джеко отдавна трябваше да бъде освободен и да бъде влята нова кръв. Босненецът има само 6 гола за сезона и само 2 в последните 20 мача.

И когато и Серхио Агуеро не е във форма, нещата стават плачевни. Преди да се контузи през декември той имаше 19 гола в 23 мача. От завръщането му в игра насам е вкарал 4 пъти в 14 мача и нито веднъж в последните 6 срещи.

В прав текст

Сити повтаря абсолютно същите грешки и представяне от сезона, както след първата си титла във Висшата лига при Манчини.

Всички очакваха Уилфред Бони да е отговора, но той още не се е адаптирал. Трябва му време. Каквото Мануел Пелегрини няма.

Като цяло Манчестър Сити повтаря абсолютно същите грешки и представяне от сезона, след като взе първата си титла във Висшата лига при Манчини.

„Гражданите” имат нужните играчи, но нямат силната ръка, която да ги направи непобедим отбор. Както беше Манчестър Юнайтед преди време. Там в момента, в който някой се помислеше за велик, получаваше ритник от Алекс Фъргюсън, Гари Невил или Рой Кийн. В момента, в който Юнайтед спечелеше купа, започваше да планира как да спечели следващата.

А в Сити планирането явно не е на висота.

И сега на „Гражданите” им остана единствено да опитат да планират победа в дербито срещу Манчестър Юнайтед. Защото още една загуба може да доближи Сити до изпадане от четворката. Нещо, което изглеждаше немислимо съвсем наскоро.

Сити се нуждае от промяна и твърда ръка. Каквато явно Пелегрини, този благ и възпитан човек, не може да осигури.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията