Бербатов към Ювентус: Битката не е приключила!

Монако загуби със спорна дузпа на Артуро Видал – 0:1

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 15 Апр 2015
0
596
Getty Images

Димитър Бербатов, нападателят на Монако, размаха пръст към Ювентус и след 0:1 в първия четвъртфинал на Шампионската лига заяви: „Битката не е приключила!”

Лидерът в Серия А спечели двубоя на своя стадион, след като Артуро Видал вкара доста спорна дузпа в 57-ата минута. Сбъднаха се прогнозите на треньора на италианците Масимилиано Алегри, че двубоят ще е скучен, а той ще се радва и на 1:0.

Както се очакваше, Бербатов започна като резерва.

Треньорът Леонардо Жордим го пусна чак в 71-ата минута, но този път магията на българина не стигна за чудо.

„Не сме доволни заради дузпата, котяо реферът отсъди – коментира Бербатов. – Но сме оптимисти. Има още един мач и можем да се класираме за полуфинал. Играхме перфектно! Юве имаше шансове за гол, ние – също. Бяхме се подготвили добре за двубоя. Въпреки че загубихме, се представихме добре. Дано да повторим това и в Монако.”

В прав текст

Правилата и законите трябва да са еднакви за всички не само в спорта, а в живота въобще.

Жардим отсече, че загубата е заради много нечестно отсъждане.

„Обичам справедливостта – каза португалският треньор. – Правилата и законите трябва да са еднакви за всички не само в спорта, а в живота въобще. Разочарован съм, защото изиграхме добър мач. И не съм съгласен, че резултатът отговаря на показаното.”

Ювентус доминираше в голяма част от първия четвъртфинал. А Монако очаквано игра много защитно.

Какво бе спорното на дузпата? Португалският защитник Рикардо Карвальо направи нарушение срещу Алваро Мората, но повторенията показаха, че е извън наказателното поле. Съдията Павел Краловец от Чехия отхвърли всички протести на французите и посочи бялата точка.

От нея Видал вкара първия си гол в Шампионската лига от 18 месеца насам.

„Резултатът е добър – каза Алегри. – Не получихме гол и взехме малък аванс. Няма да е лесно в Монако. Съперникът е много дефанзивен отбор. Има млади футболисти, които играят с много страст. В първите 15 минути не се представихме добре, но през второто полувреме съм доволен. Ако някой си мисли, че е лесно срещу Монако, много се лъже. Този отбор се бие много трудно.”

„Бяхме подготвени за играта на Монако – добави италианският национал Джорджо Киелини. – Подходът ни в началото беше погрешен. Трябваше да преглътнем, че Монако контраатакува много опасно. След това влязохме в час и подобрихме играта си. В миналия кръг срещу Борусия (Дортмунд) бе много по-лесно, защото германците са офанзивен отбор. А Монако чака съперникът му да гради футбол. И срещу Борусия спечелихме с 2:1 у дома, нищо не бе свършило. Сега трябва да решим нещата като гост.”

Реваншът на стадион „Луи II” ще е на 22 април.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията