Титлата на Лудогорец е сигурна. А после?

Клубът като че спря в развитието си на прага на второ участие в Шампионската лига

Джони Кейджов
Джони Кейджов 09:00 ч., 28 Апр 2015
0
1523
Lap.bg

Лудогорец ще е шампион за четвърти път. Подобна хегемония преди много, много години е създавал ЦСКА.

Титлата в България е плод на точната работа в Разград, правилните футболисти и ръководството, което дава стабилност във всяко отношение. Пълен антипод в сравнение с останалия български футбол, където се говори почти само за дългове и лицензи.

За Лудогорец да стане шампион вече е като детска игра. Въпросът е не дали, а кога ще се случи това.

В последните месеци обаче се наблюдава тревожна тенденция.

Днешният Лудогорец не е онзи, който игра като равен с Ливърпул и Реал. 

През 2015 година Лудогорец изглежда уморен отбор. Може би по-точно казано е – пренаситен от успехи.

Футболистите загубиха от Литекс и от Берое по един мач. Получиха на тепсия Левски в полуфинал за купата, но играха също много под нивото си срещу „синия” тим, който още ближе рани от изпадането си във втората шестица.

Само 0:0 в Разград вещае много неизвестни. Утре Левски чака като ранен звяр идването на Лудогорец, а феновете мечтаят за радост. Ако разградчани са в своята позната форма, е ясно – „Герена” ще падне.

Но в този момент?

Собственикът Кирил Домусчиев похвално систематично гради своята футболна империя.

Започна с бивши звезди на ЦСКА и Левски, на които даде шанс за втора младост. И спечели!

Намери добри чуждестранни футболисти, без да струват кой знае колко пари. И пак спечели. Използва оптимално млад български треньор като Ивайло Петев и пак спечели.

Наследи го Стойчо Стоев, с който стигна до осминафинал в Лига Европа! Отново триумф.

Гласува доверие на Георги Дерменджиев и влезе в Шампионската лига! Какво по-хубаво. Дори участието при милионерите бе гарнирано с четири точки!

Днес обаче Лудогорец за първи път играе наистина сиво.

Отпадане от Левски ще разклати империята на Домусчиев. Но дори и да спечели още един дубъл, квалификациите за Шампионската лига вече чукат на вратата.

Готов ли е Лудогорец?

През зимата не бе привлечен нито един нов футболист, отборът не бе освежен. Лудогорец стана популярен, че не продава играчи и при добри оферти. Но не се ли поизхабиха и пренаситиха от успехи в Разград?

Ако Георги Дерменджиев последва съдбата на бившите си началници Петев и Стоев, има ли кой да го замести. Историята на Лудогорец показва, че треньори се сменят не при отпадания, а при недобри продукции в евротурнирите.

Ясно е, че отборът има нужда от преливане на нова кръг на терена. Дерменджиев ли прави селекцията или ръководството, така че всеки евентуален нов треньор да се съобразява?

Лудогорец се доказа като затворена система, в която новините не излизат от всяко ъгълче, а се обявяват едновременно и официалво.

Добър е подходът! Почти до минимум са сведени интригите и спекулациите.

Сега Шампионската лига е най-близо до Разград. Лудогорец ще е в третия предварителен кръг като поставен. Мине ли го, отива във финалния плейоф. Дори загуба там, ще означава влизане директно в групите на Лига Европа. А както Мишел Платини гарантира, парите и там ще са увеличени значително.

Лудогорец никога не е бил толкова близо до пробив в Европа. Две години се наслади на много слава и срещи с най-големите.

Въпросът днес е дали Лудогорец подценява сложността на влизане в групите или просто отново работи тихомълком, за да нанесе своя удар.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията