Левски излиза срещу Лудогорец с 13 срещу 11

Публиката и Стойчо Стоев ще са предимството срещу шампионите

Sportinglife
Sportinglife 09:10 ч., 29 Апр 2015
0
743
Lap.bg

Довечера около „Герена” за първи път от месеци ще се чува футболна глъчка като за голям мач. Не шум от крановете и багерите, човъркащи нещо по сектор „А”, а запалянковската треска, придружена с надежда.

Левски ще играе най-важния си мач за сезона – реванш от полуфиналите за Купата на България срещу Лудогорец.

След 0:0 в Разград „сините” мечтаят, а и обратно на логиката на букмейкърите например, има поне 3 причини Левски да е фаворит. При залога да си на финал и евентуално да спечелиш купата, което ти дава квота за Лига Европа, двубоят се превръща в един от онези, които осмислят сезони.

Големият мач

Левски – Лудогорец    

18,45 ч, пряко по Диема Спорт

0:0 в първия мач

В другия полуфинал Черно море елиминира Локомотив (Пд) с 8:3 общ резултат и чака победителя от двойката довечера на финал.

Левски ще излезе с 13 срещу 11 днес.

А, съгласете се, на малката по обем сцена за доказване, която представлява един футболен терен, такава разлика би следвало да се окаже ключова.

13, защото „сините” ще получат импулс от тътена на над 13 000 по трибуните. Левски лети, когато стадионът е пълен, а това ще се случи довечера. В подобна обстановка „Герена” е повалял и по-силни от Лудогорец съперници. Самият тим от Разград помни това, защото загуби последните си две визити на този стадион, основно заради фактор ентусиазъм и публика – спортно-технически и тогава, и сега, Левски отстъпва.

Вторият елемент е Стойчо Стоев.

Никой не познава по-добре настоящия състав на Лудогорец, дори вероятно и треньорът на гостите Георги Дерменджиев. Стоев извличаше най-доброто от него и пазеше скритите оръжия за европейските мачове.

Знае тънкости, а с вроденото му спокойствие и недопускане на емоции в работата, предполага се, че е подготвен на над 100 процента за реванша.

Видя се и в първия мач – Лудогорец не е страшен, когато знаеш как да му противодействаш.

Проблемът е, че допуснеш ли да играе както може, страдаш. Индивидуалностите в Разград са с една класа над тези в конкурентните отбори, а във футбола често заплетените мачове се решават от някой, който има класа и поема отговорност. В Лудогорец такива играчи – много.

Разнобой при букмейкърите

Куриозно, българският букмейкър „Еврофутбол” направи Левски фаворит с коефициент 1:2,1. За Лудогорец победата се котира при 1:2,4.

Такива ставки се разминават с повечето на големите европейски къщи, където успех на „сините” се оценява при 1:3,2 – 1:3,5. А победа на Лудогорец се котира при 1:2,2 – 1:2,4.

Друг фактор, който вещае добра вечер за Левски, е пролетната отпуснатост на шампиона.

В реално неконкурентна среда за титлата, Лудогорец играе вяло и се мотивира при екстремни обстоятелства. Например – като след червения картон на Кишада срещу Литекс, когато изведнъж вдигна една скорост.

Е, от тази гледна точка „Герена” може да е мотивиращ фактор и за гостите, защото обстановката ще е екстремна...

Но през пролетта на 2015-а Разград е спечелил само веднъж навън – и то на стадион „Славия”, където феновете са толкова, че биха се побрали в два тролея към „Герена” от ректората на Софийския университет, например.

Довечера ще е друго. Ще е шумно и враждебно. С факторите „публика” и „Стоев”, Левски донякъде изравнява везните.

Останалото е класа и здрави нерви.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията