Роналдо и Тевес са илюстрация за упадъка на Висшата лига

Пет неща, които научихме от мача Ювентус – Реал във вторник вечерта

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 06 Май 2015
0
1040
Getty images

Пет неща, които научихме от мача Ювентус – Реал във вторник вечерта.

Дните на Бейл в Мадрид изглеждат преброени

Гарет Бейл получи място в центъра на атаката от Карло Анчелоти, но не впечатли с играта си.

Уелсецът започна като титуляр за първи път, след като се възстанови от травмата си. В последните седмици си пролича, че той не е във форма и мачът в Торино не беше изключение.

Това не е играчът, който имаше решаващ принос за успехите на Реал по същото време през миналия сезон. Интересът на големите във Висшата лига към крилото се засилва и може би дните на Бейл на „Бернабеу“ са преброени.

Носталгия по Роналдо и Тевес

Някога Кристиано Роналдо и Карлос Тевес заедно тероризираха съперниците в Шампионската лига като футболисти на Манчестър Юнайтед.

Гарет Бейл направи паметни мачове в турнира с екипа на Тотнъм. Майкон и Интер със сигурност още сънуват кошмари от гостуването си на „Уайт Харт Лейн“.

Но и трите звезди, които във вторник играха в Торино, напуснаха Премиършип, за да играят в европейския елит и това е тежък удар по репутацията на английския футбол.

Шампионската лига имаше нужда от Ювентус

Ювентус е спечелил само два от седемте си финала за КЕШ и може да се каже, че е в ролята на най-големия неудачник в Европа.

Най-големият италиански клуб обаче изигра три поредни финала в Шампионската лига през 90-те, когато имаше най-страховития тим на Стария континент. По онова време, за да стъпиш на върха, трябваше да биеш Ювентус.

Завръщането на „Старата госпожа“ сред европейския елит прави Лигата по-силна. Атмосферата на „Ювентус стейдиъм“ също доказа, че турнирът има нужда от „бианконерите“.

„Кралския клуб“ сбърка с Мората

Не са много играчите, които успяват да постигнат нещо голямо, след като напускат Реал (Мадрид).

Анхел ди Мария и Месут Йозил са живото доказателство, че играчите, тръгнали си от „Бернабеу“, често пъти се оказват дефектна стока.

Алваро Мората обаче смени Реал с Ювентус миналото лято, а във вторник вечерта се доказа по блестящ начин срещу бившия си отбор.

Попадението му през първата част беше важно, но по-впечатляващи бяха енергичността, работоспособността и усърдието му.

Няма спор, че Реал е губещата, а Ювентус печелившата страна в този трансфер

Коляното на Видал не го притеснява чак толкова

Манчестър Юнайтед дълго време се канеше да привлече Артуро Видал през лятото, но в крайна сметка съмненията относно коляното му натежаха и той остана в Торино.

Във вторник чилиецът записа 43-ия си мач за Ювентус от началото на сезона. С неизчерпаемата си енергия и неуморно движение между двете наказателни полета, той бе двигателят на италианския шампион.

Чилиецът печелеше единоборства, отнемаше топката и отиграваше майсторски топката.

По всичко личи, че „Червените дяволи“ трябваше да платят всички пари на света, само и само да доведат Видал на „Олд Трафорд“.

Източник: Дейли Телеграф

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията