Григор Димитров и Мария Шарапова

Приятелките на тенисистите привличат не по-малко внимание

Най-популярните тенис двойки

Sportinglife
Sportinglife 13:45 ч., 12 Дек 2014
0
3238
Hawtcelebs

Григор Димитров/Мария Шарапова

Първото място безспорно е за българина Григор Димитров и приятелката му Мария Шарапова. Двамата са заедно вече две години и често стават „жертви” на папараците.

Самите те също обичат от време на време да публикуват любопитни статуси от преживяванията си извън корта. Като цяло обаче избягват да коментират личния си живот и предпочитат да останат поне там извън светлината на прожекторите.

Но когато излизаш с втория най-популярен спортист на Русия, товя трудно може да остане незабелязано, нали?

Новак Джокович/Йелена Ристич

Ноле и Йелена са семейство от няколко месеца, а преди един станаха родители и на малкия Стефан.

Двамата са заедно от 2005 г. като майката на Йелена твърди, че е било любов от пръв поглед. Въпреки трудните първи години двамата се справят и сега красивата сръбкиня дори ръководи проекта на Ноле, с който се подпомагат деца в неравностойно положение в Сърбия.

До раждането на сина йм пък Йелена можеше да бъде видяна в ложата на Ноле на всеки голям турнир. “Йелена е любовта на живота ми. Най-много ценя нейната честност. Точно това поддържа взаимната ни обич. Тя е амбициозна, способна и с извънредно силен характер”, споделя Джокович.

Анди Мъри/Ким Сиърс

След дългогодишна връзка Анди Мъри най-после се реши да поиска ръката на Ким Сиърс от родителите й и да планира сватба. Двамата са заедно от 2005 . Ким е свързана с тениса, далеч преди да се запознае с Анди, тъй като е дъщеря на на Найджъл Сиърс, треньор по тенис, който се занимаваше с Даниела Хантухова, капитан е на Англия за купа “Фед къп” и работи към местната федерация.

Ким обаче има собствен живот е не е от тези гаджета, които често могат да бъдат забелязани по турнирите. Двамата се разделиха за кратко през 2009 г. когато Ким се изнесе от общото жилище и се върна при родителите си. След това обаче връзката бе подновена и е на път да завърши със сватбени камбани.

Роджър Федерер/Мирослава Вавринек

Определят родената като Мирослава Вавринек съпруга на швейцарската суперзвезда като най-важната жена в мъжкия тенис. Мирка е бивша тенисистка като става такава, окуражена от Мартина Навратилова.

Контузия прекратява кариерата й през 2002 г. С Роджър са заедно от Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. В последствие Мирка формално започва да менажира неговата кариера - пътувания, медийни участия. Нейната роля се увеличава през годините пропорционално на успехите на любимия й. Мирослава се грижи за програмата, спонсорските договори, облеклото, личната марка и други дейности, свързани с нейния съпруг. Не на последно място Мирка е майка на четирите деца на Роджър – близначките Майла Роуз и Шарлийн Рива и близнаците Лео и Лени.

Рафаел Надал/Франсиска

Още една половинка, която има собствен живот и не обича да попада в центъра на събитията, както и етикета „гаджето на”. Мария Франсиска Перейра от време на време се появява по тенис турнирите, но го прави незабележимо, така че фокусът на вниманието да остане върху Рафаел.

В своята автобиография обаче испанската тенис звезда е категоричен, че Сиска, какго всички я наричат е едната от трите най-важни жени в живота му. Другите две са майка му и сестра му.

Андре Агаси/Щефи Граф

Когато се запознава с Щефи Агаси вече има славата на лошото момче на тениса. В своята автобиография, придобила скандална популярност, Андре признава, че желанието му да спечели „Уимбълдън” е свързано и с последващия бал на шампионите, осигуряващ му добра възможност да се запознае с тогавашната суперзвезда при жените Щефи Граф. След първата среща двамата губят връзка за известно време. През 1999 г. двамата се срещат отново в подготовка за турнир, като известно време успяват да опазят тайната на връзката си. Женят се през 2001 г. и в момента са родители на две деца. Имат тенис академия, но са категорични, че децата им сами трябва да решат дали да се занимават с тенис.

Радек Щепанек/Ина Пухажкова

Радек е известен като плейбоя на ATP. Беше женен за колежката си Никол Вайдишова, но в последствие двамата се разделиха и в момента Щепанек е гадже с бившата приятелка на хокеиста Яромир Ягър. В букмейкърски къщи пък вече приемат залози, коя е следващата тенисистка, която ще се събере с Радек.

Давид Ферер/Марта Торнел

Марта Торнел също не обича да попада в центъра на вниманието. Двамата с испанеца се запознават благодарение на треньора му Хавиер Пилес. Марта също води собствен живот като е заета със семейния бизнес на родителите си в Испания. На всеки голям турнир обаче тя е на трибуните, за да подкрепи съпруга си.

Анди Родик/Бруклин Декър

Актриса, модел, безпроблемно позиращ и без дрехи, винаги в центъра на вниманието. Дори се води спор кой от двамата е по-популярен. Двамата сключиха брак през 2009 г. на закрита за медиите церемония.

Томаш Бердих/Естер Саторова

И Томаш Бердих опита с „колежка” преди връзката си с Естер Саторова. Преди да се обвърже с родената през 1992 г. Естер, Томаш излизаше с Луси Шафаржова. И това в продължение на 9 години.

След раздялата на двамата Бердих остана ерген едва няколко месеца.

В Чехия Естер е популярен модел, играла е тенис като дете, но никога професионално.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията