Квитова отпусна само три гейма на Кузнецова по пътя към титлата в Мадрид

Чехкинята триумфира с 6:1, 6:2 за 65 минути

Sportinglife
Sportinglife 20:40 ч., 09 Май 2015
0
528
Getty Images

Петра Квитова мина като вихрушка през Светлана Кузнецова с 6:1 6:2 и наследи Мария Шарапова на трона в Мадрид. Финалистките излязоха в почти огледален откъм постижения двубой - и двете са достигали до №2 в ранглистата, и двете имат по 2 трофея от Големия шлем, и двете се целеха в пета титла от категория Premier Mandatory.

Но още в началните минути Квитова показа, че единствено тя самата може да си затвори пътя към мечтаната цел. Чехкинята съкруши серията от 27 поредни победи на Серина Уилямс на полуфинала и днес показа същата безкомпромисно мощна и агресивна игра, с която тотално диктуваше развитието на мача.

Пълна промяна за Квитова

В два поредни турнира Петра Квитова извървя пътя от пълното разочарование до шампионския трофей.

В Щутгарт чехкинята отпадна още в първия си мач от Мадисън Бренгъл, но по-малко от три седмици по-късно триумфира в Мадрид с брилянтен тенис.

Квитова откри двубоя със седем поредни точки на сметката си, само че Кузнецова някак се измъкна от трите брейкпойнта и направи резултата 1:1. Нататък обаче чехкинята не пропусна шансовете си и затвори първия сет за 28 минути с два пробива и серия от пет гейма.

Кузнецова опита отчаян ход за накъсване на ритъма на съперничката и удължи паузата между сетовете с медицински таймаут, макар да не показваше никакви признаци за физически проблеми.

Този план също не сработи, защото Квитова продължи наказателната си акция с нови четири гейма. А на рускинята се наложи да отрази още два брейкпойнта, за да успее поне да се запише в резултата за 1:4. Днес световната №4 играеше тенис от недостижимо за съперничката й ниво и само след 65 минути на корта заслужи трофея със смазващото 6:1, 6:2.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията