Роналдо си остава с една титла в Реал

Нарочно не подават топки на Гарет Бейл, твърди мениджърът му

Sportinglife
Sportinglife 10:00 ч., 10 Май 2015
0
836

Кристиано Роналдо почти сигурно ще си остане само с една титла в Реал. Португалецът не успя да спаси „кралете” от провал в шампионата и след 2:2 у дома с Валенсия титлата изглежда сигурна за Барселона. Два кръга преди края каталунците имат четири точки аванс, а дори да паднат в следващия уикенд от Депортиво, то накрая имат домакинство на опашкаря Депортиво.

„Трябва да бъде позитивни и да оценим колко добре играхме – каза Карло Анчелоти, треньорът на Реал. – Малки грешки ни костваха прекалено много. Трябва да запазим главите си свежи, защото ни чака важен дуел с Ювентус в Шампионската лига. В първенството ни остават два мача, които трябва да спечелим. Но е трудно да станем шампиони.”

Двубоят се разви кошмарно за Реал. Пако Алкасер и Хави Фуего вкараха два гола за Валенсия още до 25-ата минута. Реал се отчете с греди на Гарет Бейл, Роналдо и Хавиер Ернандес.

А за капак вратарят на Валенсия Сиего Алвес спаси дузпа на Кристиано. Все пак с неочаквани голмайстори в лицето на Пепе и Иско мадридчани стигнаха до точката, която не помага с нищо.

„Понякога да удариш три греди и да изпуснеш дузпа не е достатъчно – продължи Анчелоти. – Дано се оправят контузените.”

Още в средата на първото полувреме Тони Кроос излезе принудително. Очаква се германският национал, Карим Бензема и Рафаел Варан да се завърнат на терена до сряда, когато ги чака реванш с Ювентус. Реал загуби първия мач с 1:2 и може да остане без нито един трофей през сезона. Откакто Роналдо е в тима, само веднъж „кралете” успяха да спечелят титлата под ръководството на Жозе Моуриньо.

В същото време Джонатан Барнет, мениджърът на Гарет Бейл, обвини всички в Реал, че не помагат на уелския национал.

В последните месеци 100-милионният нападател се превръща в изтривалка при всеки неуспех на тима. „Реал трябва да работи за Гарет и да му дава топки – призова Барнет. – Когато тя е в краката му, ще видите колко е добър. Ако футболистите на Реал играеха достатъчно с него, Бейл щеше да е най-добрият сред тях.

Много съм разочарован, че такива професионалисти не разбират това. Лесно се вижда, когато гледаш по телевизията.”

Не е изключено Бейл да напусне Реал, но някой трябва да извади близка до 100-те милиона евро сума. Заговори са за интерес от Челси и Байерн.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията