Евра и Киелини чакат Суарес на финала

Французинът заяви, че ще му стисне ръката

Sportinglife
Sportinglife 12:15 ч., 14 Май 2015
0
435
GETTY IMAGES

Патрис Евра заяви, че няма проблеми с Луис Суарес и ще стисне ръката на уругваеца, когато двамата се срещнат на финала в Шампионската лига между Ювентус и Барселона следващия месец

Суарес пренебрежително пропусна французина преди дербито на "Олд Трафорд" между Манчестър Юнайтед и Ливърпул през 2012 г.

Тогава двамата се видяха за първи път на терена, след като бранителят на "червените дяволи" бе обвинил Суарес, че е расист четири месеца по-рано.

Впоследствие южноамериканецът бе наказан за осем мача и глобен с 40 хил. паунда. Инцидентът се случи през октомври 2011 г., а дербито на северозапада на "Анфийлд" завърши без победител.

По ирония на съдбата на финала в Шампионската лига Суарес ще се изправи и срещу Джорджо Киелини, когото ухапа по време на миналогодишните финали на световното първенство.

"Много хора ме питат за Суарес, но това не е проблем. Най-важното нещо е да играя на финала", заяви Евра.

"Горд съм, че съм това, което съм. Горд съм от цвета на кожата си и ще стисна ръката му. Искам да се уверя, че ще отчете присъствието ми на терена", добави той.

Евра се изказа със суперлативи за наставника си в Ювентус Масимилиано Алегри. "Представихме се добре на "Бернабеу", но трябва да поздравим нашия треньор, който е много добър тактик."

"Мач за мач, победа за победа вярвахме, че можем да постигнем нещо значимо тази година. Не знам дали хората са вярвали, че ще играем финал, но лично за себе си бях убеден. Така беше и преди с Монако, Манчестър Юнайтед и сега с Юве", завърши той.

Междувременно Масимилиано Алегри също не скри радостта си, но заяви, че срещу Барселона ще е много трудно на финала в Берлин.

"Работя с група от изключителни играчи. Определено си заслужихме мястото на финала, където се надявам да се представим още по-добре", заяви специалистът.

"Барселона е почти невъзможен за побеждаване отбор. Предимство за нас е, че финалът е в един мач. Физически сме в много добра форма, не се страхуваме от извънземното им нападение и смятам, че имаме силите да вдигнем трофея", завърши бившият треньор на Милан.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията