ЦСКА трябва да умре

Само тотален рестарт има смисъл за клуба

Джони Кейджов
Джони Кейджов 09:05 ч., 15 Май 2015
1
2624
Lap.bg

Краят наближава... ЦСКА очевидно е в будна кома, от която няма как да излезе. Отнемането на лиценза за Европа е най-малкото, което ще се случи на 31-кратния шампион на България.

Мине не мине някой ден и върху клуба се стоварват нови задължения. Сега парите си искат Миодраг Йешич, Михаил Венков и някаква фирма за коли под наем.

Всичко от времето на „Титан”. Да се чуди човек как е било позволено на сметопочистващата компания и шефовете й да управляват ЦСКА.

Въобще плаща ли ли са за нещо?

Като държава България не е ли виновна, че е позволила една компания с огромно социално значение и интерес да бъде управлявана по този начин?

Мнозина хвърлят обвинения и върху Александър Томов. При него ЦСКА остана без лиценз през 2008-а за някакви 800 000 спорни лева. Ако днес дълговете на клуба бяха около милион, то сигурно щяха да са избият бизнесмени, които да се пробват като „Царя-слънце” на „Българска армия”. Уви.

Задълженията са – 13? Не, 14? Не, 25 милиона? Не, никой не знае точно колко са.

И управляващите след времето на „Титан” бяха длъжни да дадат точен и ясен отговор. Томов написа наскоро между 13-14 милиона лева във фейсбук, но малцина му вярват.

Новите управници – семейство Манджукови, мълчат. Очевидно е, че не плащат нищо. Има още един факт – Манджуков и Юлиян Инджов си купиха скъпичко по 25 процента от ЦСКА – срещу около 2 милиона лева на калпак. Но това е бизнессделка.

Очаква ли са Томов да се оправя сам и да им върне заема. Без значение с лихва или не. В един момент обаче лупингите на политика свършиха и двамата бизнесмени останаха с акции в уста.

1 коментара

1 Ивайло Митов 17.05.2015 20:16:38
0 1

А ти трябва да отидеш при Гунди да играете сантасе

Твоят коментар:

Close Обратно към статията