Неймар – най-добрият №2 в света

Барселона намери перфектната обвивка за Лео Меси

Хенри О'Дейвид
Хенри О'Дейвид 13:00 ч., 16 Май 2015
0
1774
Getty Images

Неймар е поп звезда, идол и бразилски гений от ново поколение, не като онези, които имаха всички качества без... крайния продукт и намерението да играят сериозен футбол на най-високо ниво.

Изключваме Роналдо, Роналдиньо, Кака и Ривалдо, и имаме поне 100 гениални играчи от новия век, които се загубиха в европейския футбол след 1-2 силни сезона.

Неймар е различен. Той намира перфектно мястото си в сработената машина Барселона и не желае повече слава от тази, която може да получи.

Не иска да е Меси, защото Меси е един.

Но се оказва, че Неймар е не по-малко важен. И дори Лео го разбра, като именно той е продиктувал на Луис Енрике промяната в схемата в тризъбеца на върха на атаката – Неймар да е най-изтегленият напред от тримата, да дава завършека.

За сравнение – егото на Кристиано Роналдо в Реал сякаш претопява Бензема и направо уби още по-неуверения и недобре адаптирал се към отбора Бейл.

В Барса трите суперзвезди – пардон, двете суперзвезди и един извънземен – се допълват и разбират идеално. Знаят, че титлите и славата ще стигнат за всички.

Той е звезда в twitter, има златно покритие като рекламно лице, печели по 16 милиона долара на година от странични от футбола дейности, но остава един концентриран, амбициозен и изключително талантлив играч.

Неймар е новото лице на Бразилия, но и бъдещето на Барселона. Tой, Меси и Суарес ще направят чудеса в следващите няколко сезона.

И бразилецът няма нищо против да не получи „Оскар” за главна мъжка роля. Неговото време и за „Златна топка” ще дойде.

Дотогава е човекът, когото Меси иска до и пред себе си. И с когото се допълва идеално.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията