Прощаването на Джерард – прощаване и с Шампионската лига

Ливърпул загуби и на теория шанс да гони Манчестър Юнайтед

Sportinglife
Sportinglife 10:10 ч., 17 Май 2015
0
418

С много сълзи завърши последният мач на Стивън Джерард на „Анфийлд”. Великата арена и Ливърпул не успяха да подарят победоносно изпращане на един от най-славните капитани в историята – тимът падна с 1:3 от Кристъл Палас. А това означаваше, че и на теория шансовете за участие в Шампионската лига изчезнаха.

Естествено, те и без това бяха повече от нулеви – трябваше Манчестър Юнайтед да загуби два пъти, а Ливърпул да заличи 14 попадения от по-лошата си голова разлика.

Кристъл Палас се превърна в най-лошия възможен съперник за края на ливърпулската кариера на Стивън Джерард. В последните 10 дни на миналия сезон отборът сложи прът в мечтата на Ливърпул за титла, изравнявайки от 0:3 до 3:3. Миналия ноември лондонскияттим отново спечели с 3:1 срещу пекратния еврошампион.

И въпреки случилото се на терена Джерард обра овации, каквито „Анфийлд” отдавна не бе виждал. С него на терена излязоха и трите му дъщери – Лекси, Лили-Елиа и Лоурдес.

Мачът тръгна добре за Ливърпул с гол на Адам Лалана. Но се виждаше, че Кристъл Палас няма да се даде лесно. Съперникът имаше две положения през първото полувреме, а в самия край Джейсън кара красиво от пряк свободен удар за 1:1.

В 60-ата минута Вилфред Заха направи 2:1, а в последната Глен Мъри отбеляза за 3:1 в добавка на изпуснатата от него дузпа. Тя не бе справедлива, защото нарушението бе извършено извън наказателното поле.

„За Стивън атмосферата беше прекрасна, а той игра отлично като втори нападател – каза Брендън Роджърс, треньорът на Ливърпул. – Подкрепата на публиката бе невероятна. От спортна гледна точка резултатът е разочароващ. Вкарахме красив гол, но допуснахме много грешки в защитата. Не можахме да се справим с проблемите, пред които ни изправиха нападателите на Кристъл Палас.”

„Искахме да спечелим, защото бе много неприятно да загубим мачовете с Челси и Манчестър Юнайтед, когато играхме толкова добре – рече Алън Пардю, треньорът на Кристъл Палас. – В първите 15 минути всички живеехме в света на Стивън Джерард. След тях обаче заиграхме нашия стил.”

Джерард игра за Ливърпул от 1998 до 2015 година. Сега продължава кариерата си в Лос Анджелис Галакси.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията