MSN срещу BBC на финала на Шампионската лига

Ювентус ще се нуждае от нова Берлинска стена, за да спре Меси, Суарес и Неймар

Sportinglife
Sportinglife 11:55 ч., 01 Юни 2015
0
1332
Getty Images

„Имал съм късмета да играя с много силни нападатели, но като тези тримата никога не съм виждал“, призна преди време Андрес Иниеста.

Халфът няма прилагателни, с които да опише звездното трио на Барса. Наричат го MSN, един месинджър, който носи голове, голове и отново голове. Меси, Суарес и Неймар до момента имат 120 гола във всички турнири през сезона.

58 са на името на аржентинеца, 38 са от бразилеца и 24 за уругваеца.

За да бъде по-ясна тази цифра ще кажем само, че Ювентус, който се бори за требъл, до момента е вкарал във всички турнири 103 гола. От всичките играчи, не само от трима нападатели.

Барса на Луис Енрике е далеч напред в това отношение със 172 гола до момента. Или средно по 2,91 на мач. От 59 срещи през сезона само в 4 случая каталунците не са се разписвали.

Похвалата от Иниеста не е случайна. Защото той започна да играе в Барса, когато там бяха Овермарс, Клуйверт и Савиола.

Бил е заедно с Роналдиньо, Ето'о и Жули, партнирал е на Ето'о, Анри и Меси, както и на Ибрахимович, Педро, Вия, Алексис Санчес...

Никога обаче Барса не е имала толкова резултатно трио.

Меси, Вия и Педро стигнаха до кота 98 гола. Същата беше и цифрата с Алексис на мястото на Вия.

Днес MSN не е само броя на головете. Меси, Суарес и Неймар имат също 55 асистенции. 27 на Лео, 21 на Суарес и 7 на бразилеца.

Лео Меси, Луис Суарес и Неймар. Може би трима от петте най-силни нападатели в света в момента.

Трудно е да се намери в историята на футбола, особено в модерната, подобна нападателна сила. Непредвидимост, талант, характер и много, много голове. Тези трима марсианци са способни да спечелят всеки мач.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията