Мълчанието на агнетата в ЦСКА

Манджуков изчезна от хоризонта точно, когато цяла България иска да го чуе

Хенри О'Дейвид
Хенри О'Дейвид 10:20 ч., 03 Юни 2015
0
987
Lap.bg

Мълчанието на ръководството на ЦСКА отеква по-злокобно от всяка погребална мелодия. Когато половин България трепери ще го има ли клубът, а останалата половина се интересува живо от това дори и да не е чак толкова добронамерено, отговорни фактори на „Армията” няма.

Безотговорни – колкото искаш, както обикновено е в този клуб. Вместо да дадат изявление още миналата седмица след отказа да получат лиценз, Ивайло Манджуков и новите хора около него изчезнаха.

В понеделник рано сутринта Апелативната комисия потвърди решението. Пак мълчание. БФС подава сигнали, че има вариант за връщане на лиценз при определени условия, но до предстоящото заседание на Изпълкома време не остана. И ЦСКА пак мълчи. На „Армията” си я карат като в най-обикновена седмица от живота на клуба.

Преди години един друг ръководител застана пред камери и микрофони, пред фенове, озверели от отнетия лиценз, и опита да обясни ситуацията. Да – опитаха да го линчуват и го спаси полицията. Но поне застана там и не се скри. А в течение на същия ден, в който тогава ЦСКА остана без статута си на професионален отбор, Александър Томов пусна и декларация, в която надълго и широко изложи своята версия.

Къде са сега хората, които не успяха с лиценза? Тук не става въпрос да се подлагат на някакъв другарски съд, защото естествено вината не е само тяхна. А да дадат информация как ще я карат, какво е бъдещето, имат ли идеи и стратегия за излизане от ситуацията.

Липсата на информация ражда куп дезинформации. Затова около ЦСКА винаги е нужна прозрачност, или поне – в моменти като този. През януари Левски сигнализира, че е на път да остане без лиценз. Тодор Батков, Иво Тонев,Гонзо и представител на Тръст „Синя България” седнаха на пресконференция и обясниха: „Изнемогваме, помагайте”.

Да, може би е положение на колене и с вдигнати ръце за помощ. Не е най-достолепното за гранд. Но хората разбраха, че ножът е опрял до кокала и обявиха публично проблемите. И феновете явно им повярваха, защото Левски с лиценза проблеми няма.

В ЦСКА не само няма лиценз, но и гък. Никой не знае какво става, а ежедневно сайтове, портали, агенции, вестници, радиа и телевизии бълват варианти. А вероятно те изобщо не са толкова много. Времето – също.

Но ако искате да знаете какво точно се случва в най-титулувания български клуб, по-добре прочетете хороскопа си. Там е по-вероятно да видите знаци за това накъде вървят нещата.

От клуба никой нищо няма да ви каже. Хората се стаиха някъде и над Борисовата градина пада сянка. Но тя не е прохладна и добре дошла в лятото.

А такава, от която няма измъкване.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията