Бербатов - съвършеният футболен хипстър

Българинът е най-финият и изискан нападател на съвремието, твърди сайтът Metro

Sportinglife
Sportinglife 07:40 ч., 04 Юни 2015
0
4657
Getty Images

Материал, посветен на „съвършения футболен хипстър“ Димитър Бербатов публикува сайтът Metro.co.uk.

Таранът, който стана свободен агент, след като договорът му с Монако изтече, е обявен за икона на съвременния футбол заради характерния си стил на поведение, актьорското майсторство, липсата на емоции, които демонстрира в напечени моменти на терена, пестеливия начин на придвижване и гениалните си изпълнения.

„Време е да отдадем заслуженото на най-финия и изискан нападател в наши дни, който имаше удоволствието да се наслади на двегодишен луксозен престой в Монако в края на кариерата си“, коментира сайтът.

Metro публикува множество видеоклипове, за да илюстрира неповторимия стил и излъчване на българина.

Припомнен е моментът, в който Бербатов „стана легенда на Манчестър Юнайтед“ – голът със задна ножица, който нападателят вкара на Ливърпул през септември 2010 г. Тогава българинът заби и трите попадения за победата на „Червените дяволи“ с 3:2 на „Олд Трафорд“.

„Бербатов обожава „Кръстника“ и е майстор на пародията“, добавя Metro.

„Един от най-напрегнатите и изнервящи аспекти във футбола са дузпите. Но когато си един от най-небрежните и спокойни играчи на света, те се превръщат в истинско удоволствие“, пише още сайтът по повод изпълненията на Бербатов от бялата точка.

„Бербатов e може би единственият играч в историята, чийто стил на терена съответства напълно на имиджа му извън него“, отбелязва медията.

Материалът приключва със своеобразното мото на Бербатов:

„Винаги ми се струва, че вкарвам красиви голове. Именно към това се стремя: красиви голове и красиви отигравания“.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията