ЛеБрон Джеймс и Кливлънд изравниха финалната серия в НБА

Джеймс завърши двубоя с 39 точки, 16 борби и 11 асистенции

Sportinglife
Sportinglife 08:30 ч., 08 Юни 2015
0
531
Getty Images

Отборът на Кливлънд Кавалиърс спечели с 95:93 след продължение срещу Голдън Стейт Уорирърс вторият двубой от серията за титлата в Националната баскетболна асоциация. Така резултатът в серията бе изравнен на 1:1 победи, третият двубой е утре вечер.

Ключова за успеха на Кливлънд бе играта на суперзвездата на тима ЛеБрон Джеймс, който завърши двубоя с 39 точки, 16 борби и 11 асистенции. Това е петият трипъл дабъл за Джеймс във финална серия в НБА и общо 13 след края на редовния сезон.

Куп похвали за Матю Делаведова

Анализаторите в Националната баскетболна асоциация отчетоха, че освен изявите на ЛеБрон Джеймс ключова за успеха срещу Голдън Стейт е била играта и на Матю Делаведова.

„Той игра изключително смело”, отчете треньорът на победителите Дейвид Блат. „Той игра в защита, овладя важни борби, отбеляза точки в най-важните моменти. Изявите му ни помогнаха много”, отбеляза и ЛеБрон Джеймс.

„Знаехме, че можем да разчитаме на него, показвал ни го е и преди, показа го и сега”, допълни най-резултатния баскетболист в срещата.

В общо 56 плейофни двубоя ЛеБрон е отбелязал повече от 30 точки, 5 борби и 5 асисистенции – постижение, с което не може да се похвали нито един друг баскетболист в НБА.

Баскетболистите на Голдън Стейт пък реализираха едва 22,9% от опитите си за стрелба от тройката. 3.14 минути преди края на срещата Уориръс успяха все пак да се завърнат в играта след като изоставаха със 72:83. Секунди преди края Стеф Къри изравни за 87:87 и с впечатляваща серия от 15:4, Уориръс стигнаха до продължение. Два изпълнени фаула на Матю Делаведова обаче изведоха Кливлънд напред в резултата и тимът не изпусна преднината си до финалната сирена.

Разочароващо за Голдън Стейт се представи суперзездата им Стеф Къри. Избраният за най-полезен баскетболист в редовния сезон играч записа първия си мач с толкова лоша стрелба от началото на сезона до този момент. Къри вкара едва 21,7% от възможностите си за кош. Той завърши със скромние 19 точки и успешни едва 2 от 15 опита за стрелба от тройката.

Силни изяви за Уориърс обаче имаше Клей Томпсън, който през първото полувреме вкара 20 от общо 34-те си точки, с които завърши двубоя. Това обаче се оказа недостатъчно за достигне до краен успех.

„Дадох всичко от себе си за отбора, както направиха и съотборниците ми. За мен това е демонстрация на отлична отборна работа. Ако във всеки мач играем в защита, както в този, просто няма отбор в света, който да ни победи”, коментира след последня съдийски сигнал ЛеБрон Джеймс.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията