А къде е Чочев?

Отсъствието на единствения наш в голямо първенство е скандално

Джони Кейджов
Джони Кейджов 17:10 ч., 09 Юни 2015
0
1416
GETTY IMAGES

Турция си поигра с България. Победи ни леко с 4:0 и се стяга за тежките евроквалификации. Ние пък за славно гостуване срещу Малта. Уф, пак тази Малта, която уволни Любо Пенев. И която срази Литва с 2:0, докато нашите ходеха по мъките край Босфора.

Някой ще каже – в момента такова е положението. Нямаме футболисти. Прав ще бъде. В Англия? Твърдата резерва във втородивизинионния Фулъм Николай Бодуров титуляр. В Германия? Нямаме в Бундеслигата играч (не броим Тодор Неделев, който изкара цял сезон без нито минута за Майнц).

В Испания? Там отдавна не е български пристан. Италия? Оп! Засечка. В Италия имаме едно момче. Младо и е твърд титуляр. В Палермо играе, свърши в средата на таблицата. Без да е голмайстор, вкара и няколко гола. Името му е Ивайло Чочев.

Без да е мегазвезда, направи най-солидния трансфер от „А“ група навън миналата година. Но сред плеядата от звезди в националния отбор за него няма място. Преди Любо Пенев също го пренебрегваше. А сега Ивайло Петев го пуска за 30 минути едва, когато резултатът е 3:0 за турците и гардът отдавна е паднал някъде при гащетата.

Скандално е треньорското решение единственият българин в първенствата от Топ 5 (и тук изключваме Бербатов, който вече дори не е в Монако) да остави Чочев на резервната скамейка.

А на терена да е Владимир Гаджев, който всяка пауза си търси отбор в чужбина. И всеки си остава в Левски. Докато Чочев го видяха и го взеха. Сега цената му е поне два пъти по-висока, отколкото Палермо плати на ЦСКА.

Ивайло Петев има още картбланш като нов и млад национален селекционер. Но все повече се шуми за мениджърски игри около националния отбор. А решения като с адаша Чочев само ще ги засилят.

В момента момчето от Палермо няма нужда от мачове за България, за да се продава. Той го направи, като се наложи като неизменна част от състава на ЦСКА. Ако Палермо ще го продава, то ще е заради игрите му в Серия А.

За кратката си кариера Ивайло Петев вече два пъти бе уволняван – от Лудогорец и АЕЛ. А една загуба срещу Малта едва ли ще се хареса на Борислав Михайлов и на бившия му работодател Кирил Домусчиев, който бе основен радетел за махането на Любо Пенев.

Така че с непопулярни ходове като този с Чочев със сигурност Петев никак не си помага.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията