Обрат във финалната серия на НБА

Кливлънд с втора поредна победа, поведе с 2:1

Sportinglife
Sportinglife 08:50 ч., 10 Юни 2015
0
415
Getty Images

Отборът на Кливлънд Кавалиърс направи обрат във финалната серия на Националната баскетболна асоциация. Тимът на ЛеБрон Джеймс спечели с 96:91 третия двубой срещу Голдън Стейт Уориръс и вече води с 2:1 в битката за титлата.

Джеймс отново бе лидер на своя тим и завърши двубоя с 40 точки, 12 борби и 8 асистенции. Така до тук в серията Джеймс е отбелязал средно по 41,5 точки на двубой, овладял е 12 борби и е направил средно по 8,5 асистенции.

Медиите в САЩ определиха ЛеБрон за MVP на финалната серия

Въпреки че до края на финалната серия има още четири срещи, медиите в САЩ се обединиха около мнението, че наградата за най-полезен състезател трябва да стане притежание на ЛеБрон Джеймс.

„Няма как да отнемем отличието на Стеф Къри, но то е за редовния сезон, където бе наистина фантастичен и с основна заслуга за рекордното постижение на Голдън Стейт от 67 успеха. Но сега ЛеБрон е №1”, написа авторитетния USA Today.

Двата поредни успеха на Кливлънд във финалите са абсолютен прецедент в клубната история. Никога до този момент тимът не бе постигал два успеха в спора за титлата. Преди старта на серията заради контузиите на Кайри Ървинг и Кевин Лов, Кливлънд бе сочен за аутсайдер, тъй като негов съперник бе най-добрият тим от редовния сезон.

И във втория, и в третия двубой от нея обаче Кливлънд демонстрира изключителна защита, като в третия мач процентът на успеваемост на Голдън Стейт в нападение бе сведен до едва 40%.

Ключова за успеха в третия двубой се оказа третата част, в която Кавалиърс направиха серия от 12-0, дело на Леброн Джеймс и Джей Ар Смит, за да стигнат до аванс от 20 точки.

През последната четвърт Уориърс все пак се вдигнаха и намалиха до 91:94. Секунди преди финалната сирена съдията Дани Кроуфърд не зачете отиграване на Клей Томпсън заради изтекло време за атака, а след това Краля подпечата успеха на "кавалерите" с два успешно изпълнени наказателни удара за крайното 96:91.

Разочароващо за Голдън Стейт отново се представи суперзвездата им Стеф Къри.

След втория двубой избраният за MVP на редовния сезон баскетболист бе категоричен, че няма начин отново да играе толкова неефективно. „Това не може да се случи отново”, заяви Къри.

Въпреки че бяха една идея по-добри, изявите му снощи си останаха разочароващи. Той завърши срещата с 27 точки като реализира едва 7 от 13-те си опита за стрелба от тройката.

Заслугата за опазването на Къри отново бе на австралиеца Матю Делаведова. Баскетболистът демонстрира за втори пореден двубой страхотни изяви в защита, но бе на ниво и в нападение и завърши мача с 20 точки и 5 борби.

Следващият двубой  в серията е утре вечер отново в Кливлънд. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията