Германия падна и от САЩ

Световният шампион не е същият след титлата на „Маракана”

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 11 Юни 2015
0
487
Getty Images

Какво се случва с Германия?

Убедителният световен шампион, минал като валяк със 7:1 над Бразилия на мондиала, вече не е същият. Още първия мач след титлата падна с 2:4 от Аржентина, в квалификациите куцука, а сега ново поражение – 1:2 от САЩ в Кьолн.

„Добре, че е само контрола”, казват в Германия.

Именно любимецът на нацията Юрген Клинсман срази световния шампион. А головото оръжие на треньор на Щатите бе футболист от изпадналия от втора Бундселига Ерцгебирге (Ауе).

В 87-ата минута Боби Ууд изстреля удар от 20 метра в ъгъла и донесе победата за гостите.

За първи път от март гол вкара героят на Германия от финала на мондиала Марио Гьотце. В Байерн нападателят е твърда резерва и не може да убеди Пеп Гуардиола, че е достатъчно силен за титуляр.

В 12-ата минута Гьотце откри резултата и всичко в Кьолн изглеждаше прекрасно. А нападателят вече има 14 гола за Бундестима – колкото легендите Франц Бекенбауер и Юп Хайнкес.

В отсъствието на Мануел Нойер, Томас Мюлер, Тони Кроос, Джером Боатенг и Марко Ройс германската машина скърцаше. Особено в защита. Така в 41-ата минута Дискеруд изравни – 1:1. През второто полувреме германците играха скучен футбол, който с нищо не приличаше на доброто представяне в Бразилия миналото лято.

Кьолн събра „семейството” на националния отбор, което постави основите на успеха. Юрген Клинсман доведе съпругата си Деби заедно с децата Джонатан и Лайла от Калифорния. Под негово ръководство Бундестимът стигна до третото място на Мондиал 2006, а тогава помощник бе Йоаким Льов. Всички признават, че последвалите успехи на Германия са заложени от Клинси.

Веднага след мача Бастият Швайнщайгер загадъчно отговори на въпроса дали остава в Байерн. „С г-н Карл-Хайнц Румениге се разбрахме да коментираме през лятото бъдещето. А сега още е ранно лято.”

По никакъв начин не прозвуча, че рожбата на Байерн се врича във вярност на клуба си.

В евроквалификациите Германия няма смисъл да се притеснява от следващия си съперник. В петък отборът лети за Фаро, откъдето отива за мач с джуджето Гибралтар. Колкото и лоша да е формата на отбора, това изглежда просто разходка.

„Имахме много големи шансове да направим 2:0 и дори 3:0 и тогава САЩ не можеха да се върнат в мача – каза селекционерът Льов. – И изведнъж силите ни изчезнаха някъде. По никакъв начин не реагирахме. Имах чувството, че у някои футболисти липсва желанието да вкарат гол. Съперникът беше по-хаплив и по-добър.”

„Стана приятно мачле с добър край за нас – добави шеговито Клинсман. – В съблекалнята футболистите ми бяха наистина щастливи. Заслужено бе да спечелим. След този успех към футбола в САЩ ще се гледа още по-внимателно.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията