С играта срещу Малта нямаме място на ЕВРО 2016

Нека не се залъгваме. Слаби сме на всички футболни нива

Джони Кейджов
Джони Кейджов 07:55 ч., 13 Юни 2015
0
1221
Lap.bg

Победихме! Най-накрая! Такова чувство не сме изпитвали от септември 2014! Тогава в 87-ата минута Венцислав Христов вкара на Азербайджан и замечтахме за Евро 2016.

Оттогава минаха девет месеца. И ето ни отново на футболната карта като победители!

Малта - България 0:1

Голмайстор: 

0:1 Ивелин Попов 56 минута

Съставите:

Малта: Джъстин Хейбър, Райън Камилиери, Андре Агиус, Зак Мускат, Алекс Мускат, Роуен Мускат, Родерик Брифа, Клейтън Файла, Пол Фенех, Алфред Ефионг, Майкъл Мифсуд

България: Божидар Митрев, Иван Бандаловски, Александър Александров, Николай Бодуров, Йордан Минев, Владимир Гаджев, Светослав Дяков, Станислав Манолев, Ивелин Попов, Михаил Александров, Илиян Мицански

Съдия: Александър Ставрев (Македония)

Стадион: "Та Кали" - 5000 зрители

България се радва, разлива се шампанско. Победихме Малта с 1:0. Връщаме се в битката за Евро-то. Хървати, италианци и норвежци играят за нас – никой не би. Ето сега е моментът да настъпим.

Баста! Това са глупави клишета, от които никой не се радва.

Наистина победихме Малта. Наистина отново изпуснахме дузпа. Но след гола на Ивелин Попов в 56-ата минута ние играхме като опълченци. Срамно.е.

Срещу нас не е някой гранд, а онзи малък остров, който никой не го брои за жив що се отнася за футбол. Само ние можем да се радваме, че сме спечелили втори мач в квалификациите. И отново като гост.

Съдията даде дузпа за България, но можеше да даде и за Малта. Ако го беше направил? Пак щяхме да говорим за треньорски рокади.

Единственият титуляр в Серия А Ивайло Чочев сваля рязко нивото. При 0:4 срещу Турция в понеделник игра 30 минути. Сега селекционерът Ивайло Петев даде на адаша си само десет. Трябваше да се пази резултата. Явно титулярното място в Палермо не стига за този велик български тим...

Резултати и класиране в Група H

Резултати:

Хърватия-Италия 1:1

Малта-България 0:1

Норвегия-Азербайджан 0:0

Класиране

1. Хърватия 6 мача, 14 точки

2. Италия 6 мача, 12 точки

3. Норвегия 6 мача, 10 точки

4. България 6 мача, 8 точки

5. Азербайджан 6 мача, 4 точки

6. Малта 6 мача, 1 точки

Гротеската е страшна. И президентът на БФС Борислав Михайлов има много за какво да се почеша по темето. Националният отбор, за който толкова ревностно се грижи, се радва на победа над Малка като на класиране за европейско.

В родната „А” група не се знае колко отбора ще участват на жребия. А пък той кога ще е, един Господ знае. Когато се изясни ситуацията в ЦСКА. Много спешно футболът ни има нужда от рестартиране. На всички нива. Защото сега се зарадвахме на 1:0 над Малта.

Евроучастниците вероятно ще минат първия кръг срещу малтийски и прочие отбори. Но това ли ни е нивото. Преди 20 години биехме Германия, където ги хванем. А Малта? Боже Господи! Малта беше разходката за пазар на Стоичков, Михайлов и компания.

Нека не се залъгваме. Слаби сме на всички футболни нива. И умните глави във футбола трябва да измислят нещо. Иначе ще станем лесна хапка и за малтийциге. А Евро 2016? Да не сме нахални. С играта от снощи нямаме място там.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията