Ивайло Петев: Ако бяхме без шанс за класиране, нямаше да съм треньор

Селекционерът обеща още по-добро лице срещу Норвегия наесен

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 13 Юни 2015
0
376
Lap.bg

Ивайло Петев заговори за шансове за класиране на Евро 2016 след втората ни победа в групата – 1:0 като гост на Малта.

Ивелин Попов вкара единствения гол в началото на второто полувреме, а в края на първата част Илиян Мицански изпусна дузпа.

„Изцяло доминирахме – радваше се Петев. – Създадохме много положения. Поздравления на отбора за трите точки. Показахме характер. Ако нямахме шанс да се класираме на европейското, нямаше да стана треньор. Шансовете ни вече са по-големи. Когато дойде мачът срещу Норвегия през есента, ще изглеждаме още по-добре. Логично е след края на сезона психическото и физическото състояние на футболистите да не е най-добро.”

„Тежко беше – призна Станислав Манолев, един от лидерите на отбора. – Малта имаше подкрепата на почти пълен стадион. Но ние не сме мислили и за миг, че няма да победим.”

„В този мач можеше да вкарам хеттрик – ядосваше се нападателят Мицански. – Но така е във футбола. Накрая завърших без гол. Имаме шанс да се класираме. Ще гледаме мач за мач.”

„На почивката си казахме, че следващото положение вече ще е гол – разкри Владимир Гаджев. – Така и стана. Трудно бе, защото Малта игра много затворено. Не гледаме класирането, точките... Нека сега починем след дългия сезон и ще мислим през септември. На 99,99 процента напускам Левски, не ми беше предложено нищо. До края на месеца ще е ясно в кой отбор ще играя.”

„В Малта винаги се играе трудно – обобщи голмайсторът Ивелин Попов. – Пожелавам си за мача с Норвегия стадион „Васил Левски” да се напълни. Ако обръщах внимание на всичко и гледах негативните неща, нямаше да съм в националния отбор.”

„В този мач най-важното нещо е резултатът – каза Йордан Лечков, отговорник за националния отбор и първи вицепрезидент на БФС. – С оглед на другите мачове в групите останахме в играта. Аз съм доволен от показаното. Не мога да кажа дали ЦСКА ще остане в „А” група. Не е необходимо да има изпълком на БФС. Има си адекватни комисии, които са взели решенията. Не знам какво повече мога да помогна. Доколкото знам, жребият за новото първенство е на 15 юни.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията