Шампанско или сълзи за ЦСКА – част II

Вече изглежда съвсем реално клубът да изчезне завинаги

Джони Кейджов
Джони Кейджов 09:35 ч., 19 Юни 2015
0
617
Lap.bg

Шампанско или сълзи в ЦСКА. Преди седмица написахме този коментар, след като „червена” България изригна в еуфория.

Нейният клуб трябваше да бъде управляван от Васил Божков и Гриша Ганчев – двама могъщи бизнесмени, успели много във футбола. Новината изглеждаше като сбъднат сън, в който към „Българска армия” потичат милиони, милиони.

Доминацията над Левски продължава, а Лудогорец най-после ще бъде свален от трона. Шампанското наистина пукаше от всяко ъгълче на Борисовата градина. Стартираха плановете за Шампионска лига в най-близко бъдеще и нови победи над европейски първенци.

Започна новата седмица, но новината все не идваше. От офисите на Божков и Ганчев – ни вест, ни кост.

До четвъртък трябваше двамата да внесат документите да преструктурирането на Литекс в ЦСКА-23. Изпълкомът на БФС да узакони новия клуб и в петък да се чака първата жертва на жребия.

Сряда дойде, но новините – пак не. БФС отложи и изпълкома, и жребия.

Очевидно е, че Борислав Михайлов и компания искат на всяка цена ЦСКА в „А” група и ще чакат, колкото е нужно. Но времето не е спряло.

Дойде и четвъртък вечер, когато за първи път тръгна слухът – Божков и Ганчев са се скарали, проектът спира. Ужас – тръгнаха сълзите, след като първите кашони с шампанско вече бяха свършили.

Ругатните по Юлиян Инджов, Ивайло Манджуков и Милко Георгиев тъкмо бяха поспрели. Тримата дадоха едно интервю, с което само разгневиха още повече „червена” България. Но от Божков и Ганчев – пак ни вест, ни кост. Скарали ли са се? Държавата ли отново прави пречки? Всичко върви по план, но двамата не обичат публичността?

Фактът е един – проектът на могъщите бизнесмени не само не върви. Той изглежда спрял.

А в понеделник е жребият за Лига Европа, където трябва да участва Литекс. Появи ли се отборът с това име в УЕФА, то целият сезон ще играе под него – значи без ЦСКА. А това ще узакони шестият път, когато Ганчев е направил постъпки да влезе на „Българска аримя” и по някаква причина се е отдръпнал.

В същото време Манджукови и Инджови заговориха, че ще правят някакъв нов ЦСКА – в „Б”, „В” или някоя друга група. Но феновете им казаха ясно и с декларации, и в социалните мрежи – излъгахте ни, не ви искаме. Тоест този клуб може никога да не бъде припознат от запалянковците като истински ЦСКА. Особено с обявените намерение да не се бори за никакви цели, а да обиграва млади българи...

Какво означава всичко това? Другата седмица ЦСКА може да спре окончателно съществуването си. Може да няма ЦСКА 23, а с това и феновете ще загубят своя клуб. Той ще остане в някой скрин с някъде между 15 и 30 милиона лева задължения – зависи кой и как ги интерпретира. Тогава новият проект за Борисовата градина спокойно може да помете „Българска армия” – люлката на убиеца на шампиони...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията