Чили във футболна треска

Домакинът на Копа Америка бие 5:0, Боливия също напред

Sportinglife
Sportinglife 09:10 ч., 20 Юни 2015
0
546
Getty Images

Чили живее във футболна треска заради Копа Америка. А шокът с катастрофата на пияния Артуро Видал разтърси нацията само за ден.

Чили разгроми Боливия с 5:0 и е на първо място в група А. В другия двубой Еквадор изпрати Мексико у дома след 2:1, също продължи като втори. Еквадорците обаче ще треперят до последно като трети в класирането, очаквайки развоя в другите групи.

Ако е имало капки гняв на стадиона в Сантяго срещу Видал, то те се изпариха още в третата минута.

Звездата на Ювентус асистира на Чарлс Арангуис, с който започва голеадата в боливийската врата.

Публиката започна да скандира мощно името на Видал, който обеща на нацията много радост на Копа Америка – турнир, който Чили никога не е печелил в историята си.

Ако някоя голяма европейска звезда бе направила на пух и прах „Ферари”-то си по време на голям турнир, щеше да е изпратен с първия полет за дома и обявен за национален предател.

Треньорът Хорхе Сампиоли не само не изгони Видал. Разумното действие на аржентинеца, сравняван с гуруто си Пеп Гуардиоала, се отплати.

Чили играе прекрасен футбол и тепърва в мъгливата нощ над Сантяго ставаше страшно.

Звездата на Арсенал Алексис Санчес вкара първия си гол на Копа Америка за 2:0 в 37-ата минута. През второто полувреме Арангуис и Медел забиха по още веднъж. А боливийската щастлива трагедия (загубата не бе фатална за класирането) завърши с автогол на Роналд Ралдес. За първи път от 20 години Боливия ще участна на четвъртфинал на Копа Америка.

В другия мач Еквадор поведе с 2:0 след голове на Милер Боланос и Енер Валенсия. В 64-ата минута Раул Хименес върна попадение за Мексико, но „ацтеките” не успяха да направят нищо повече.

Традиционно гостът от Северна Америка винаги е слаган на едно място след Аржентина и Бразилия при фаворитите, но този път претърпя фиаско.

Но и за това има обяснение. Мексиканците изпратиха в Чили повечето си резерви. А звездите като Хавиер Ернандес и Карлос Вела останаха да се готвят у дома за започващия следващ месец КОНКАКАФ Голд Къп – шампионатът на Северна Америка.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията