Сделката на лятото – Серхио Рамос за Давид де Хеа

Реал и Манчестър Юнайтед са на път да разменят испанските национали

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 22 Юни 2015
0
848
Getty Images

Трансферната сделка на лятото е на път да стане по оста Реал – Манчестър Юнайтед. В посока „Олд Трафорд” ще тръгне защитникът Серхио Рамос, а на „Бернабеу” отива вратарят Давид де Хеа.

Бранителят, който се слави като един от най-добрите в света, е бесен, че „кралете” не му предложиха нов договор.

Затова в Мадрид твърдят, че не желае повече да играе в Реал, а Юнайтед е желаната дестинация.

В договора си Рамос има клауза от 200 милиона евро за откупуване. Но Реал ще е готов да го продаде за 65 милиона. 29-годишният Рамос бе сред недоволните, че клубът освободи треньора Карло Анчелоти преди месец.

Освен това защитникът се надяваше, че с гола си във финала на Шампионската лига срещу Атлетико през 2014-а в Лисабон ще получи договор до края на кариерата си. Но преговори въобще не започнаха.

Сегашният контракт на Рамос изтича през 2017-а. За всеки сезон футболистът получава по 6 милиона евро чисто. Докато нито продължителността на контракта, нито размерът на заплатата се промениха, президентът Флорентино Перес вдигна от 9 на 10 милиона евро годишното възнаграждение на Гарет Бейл.

Рамос далеч не е и сред най-добре платените централни защитници. Номер едно е Тиаго Силва в ПСЖ – 12 милиона, следван от съотборника си Давид Луис с 10 млн. Дори Джон Тери в Челси и Жерар Пике в Барселона получават повече от Рамос, който спечели абсолютно всички трофеи с клуба и родината.

Кандидатът за президенския пост в Барса Жорд Махо каза, че е готов да вземе Рамос, ако Реал не го желае. Но от „Сантяго Бернабеу” веднага отсякоха: „Горе ръцете от него”.

Реал настоява да привлече вратаря на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа и сегашното положение е на път да улесни сделката. През последните месеци като трансферни цели на „червените дяволи” са спрягани също Кристиано Роналдо и Карим Бензема.

Между двата клуба редовно стават големи трансфери. Юнайтед продаде на Реал през годините Рууд ван Нистелрой, Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо. А миналото лято купи Анхел ди Мария.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията