Съзвездие в дербито на Ню Йорк

Бейл, Лампард, Пирло и Виейра гледат битката за „Златната ябълка”

Sportinglife
Sportinglife 07:35 ч., 29 Юни 2015
0
832
Getty Images

Американците очевидно се заемат сериозно със сокъра. За първи път в Ню Йорк се игра и голямото градско дерби между Сити и Ред Булс, а на трибуните имаше цяла плеада суперзвезди.

Франк Лампард седна в официалната трибуна, а в сряда ще направи първа тренировка като футболист на Ню Йорк Сити, който загуби с 1:3 от Ню Йорк Ред Булс.

До бившия английски национал бе застанал Андреа Пирло. Очаква се славният италиански плеймейкър да бъде обявен до 48 часа като ново попълнение на Сити.

А близо до тях намери място най-скъпият футболист в света Гарет Бейл. Уелската звезда на Реал е на почивка в Ню Йорк с приятели. Бейл си направи снимка и с музикалната звезда Ел Ел Кул Джей, пристигнал също на „Янки Стейдиъм”. На трибуните беше и легендата на Арсенал, сега треньор на втория тим на Манчестър Сити, Патрик Виейра.

След мача Бейл позира и с фланелка на Ню Йорк Сити, подписана специално за изпълнителния директор на клуба Феран Сориано.

Стадионът изпълни впечатляващите 48 000 зрители. А най-гръмкото име на терена бе световният и европейски шампион с Испания Давид Вия, който защитава цветовете на Сити. Заплатите в клуба ще направят рекорд за американската лига – над 20 милиона долара. Клубът е собственост на шейх Мансур, който управлява английския Манчестър Сити.

На терена домаините се зарадваха с първи гол на Макннамара в 6-ата минута. Но Ред Булс успя да изравни чрез Брендън Райт-Филипс още в първата атака на второто полувреме.

Дувал и Миазга направиха резултата 3:1. Но все още Ню Йорк Сити е нов отбор, който е решил да стане съзвездие. И резултатът не успя да вгорчи настроението при толкова много фантастични гости и очаквани нови попълнения.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията