Пламен Марков: ЦСКА започва "мача" от 0:5

"Червените" представиха новите лица

Sportinglife
Sportinglife 15:25 ч., 30 Юни 2015
0
528
Lap.bg

ЦСКА започва най-големия си мач – завръщането на футболната карта от 0:5. Такова сравнение направи Пламен Марков, след като бе обявен за спортно-технически директор на клуба.

Новият треньор на ЦСКА Христо Янев: Знам каква отговорност нося

Треньорът на ЦСКА Христо Янев е един от най-обичаните „червени“ футболисти през новия век. След шест месеца в Миньор майсторът на фауловете вече е треньор на любимия си клуб.

Знам каква отговорност нося – каза Янев при представянето си. - На този етап съм говорим само с български футболисти за селекция. Търся момчета с бъдеще.

Тепърва очаквам отговори от хора, с които съм влязъл в контакт. Лично съм говорил с всеки, който е в ЦСКА. Разговорите със собствениците бяха изключително директни и коректни. Дано не ги разочаровам.“

ЦСКА ще играе първите си две контроли на лагера в Тетевен. Те ще са срещу Спартак (Плевен) и втория тим на Литекс, който играе в „Б“ група.

Вратарят Стоян Колев ще замине с отбора, след като се разбра за договора си. За шест месеца в Миньор разбрах с какво ще се сблъска ЦСКА във „В“ група – терени, атмосфера...“

ЦСКА трябва максимално бързо да се завърне в професионалния футбол и в „А“ група до два сезона – отсече легендарният халф. - С общи усилия и с подкрепата на всички, които обичат ЦСКА, ще успеем. Знаем, че зложелателите не искат клуба да съществува.

Обещавам да бъдем толерантни към всички, но няма да търпим да ни мачкат по никакъв начин. Ще реагираме, ще работим за престижа на ЦСКА. Христо Янев сам си избра екипа, никой не му се е месил. Така и трябва да бъде.

ЦСКА ще разчита много на своята школа. Отбор от българи е политиката на клуба. Не може да играем с по 9-10 чужденци в титулярния състав. Когато стигнем нивото, което приляга на ЦСКА, ще взимаме по-опитни.

От юношите зависи дали ще се възползват от шанса. Моето присъствие на пейката не е наложително. Без значение дали съм с анцуг или костюм, оставам спорта натура. Ще трансформираме детско юношеската школа в академия. Най-талантливите деца ще получат шанс още сега да играя. Но ако не могат да се наложат във „В“ група, то не можем да очакваме това да стане в „Б“.

Ще има кастинг на младите. Ако не започнем да обръщаме внимание на тях, няма как да имаме силен национален отбор, силен футбол въобще. В БФС много говорят колко внимание се обръща, но аз не го виждам.

На опашката на Европа сме. Приоритет на ЦСКА е да влезе в професионалния футбол и още догодина това трябва да е факт. Екипировката на отбора ще е „Лото“, имаме подписан договор с тази компания.

На първо време ще бъде нает автобус за отбора, а скоро ще купим нов. В клуба ще има оптимизация, която ще стигне и до треньорите в школата. Не съм си променил мнението към БФС. И не мисля, че то ще е проблем за комуникацията ни.

Заради компромисите на БФС сега ЦСКА е във „В“ група. Ще следим изкъсо как ще се процедира при лицензирането в следващите години. Досега то бе на принципа „наши и ваши“.“

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията