Фалкао по стъпките на Шевченко и Торес

Жозе Моуриньо не успя да спаси техните кариери, дали ще успее с колумбиеца?

Sportinglife
Sportinglife 16:55 ч., 08 Юли 2015
0
1153
GETTY IMAGES

Радамел Фалкао подписа договор с Челси, за да е конкурент и партньор на Диего Коща в атаката на английския шампион. Колумбийският нападател със сигурност иска да забрави последната година. Пълен провал с Манчестър Юнайтед, после отпадане на четвъртфинал на Копа Америка със сива игра.

На първо място Фалкао няма да започне подготовка с Челси. Тигъра е получил допълнителна почивка заради националния отбор и ще се присъедини чак на американското турне, което започва на 15 юли.

Мнозина специалисти отчитат, че Фалкао се е възстановил добре от тежката контузия на коляното – скъсана предна връзка. Но в последните 12 месеца очевидно е загубил бързината си. Може би самият Фалкао сбърка.

Нападателят форсира възстановяването след операцията в опит да играе на Мондиал 2014. Не ес получи, кракът не издържа. Опита се да играе в началото на сезона за Монако, а след това направи трансферът в Манчестър Юнайтед.

Така се стигна и до кошмарните статистики – 1286 минути за цял сезон и само четири гола. Прекалено грозна статистика за един от най-добрите нападатели в последните години.

Ще успее ли Жозе Моуриньо да намери отново Тигъра? Със сигурност напрежението върху Фалкао ще е по-малко от това в Юнайтед педи година, където вече се бяха ужасили от седмото място в крайното класиране на предния сезон.

Но неговият случай доста прилича на Андрей Шевченко и Фернандо Торес. Двама велики нападатели, които отидоха в Челси при Моуриньо. Украинската мегазвезда бе личен трансфер на собственика Роман Абрамович.

А Жозе най-малко иска някой да му бъде налаган. Дори той да се казва Шевченко. Никога повече идолът на украинците не бе онзи нападател, който помним от Милан. След завръщането си за втори престой в Челси Моуриньо не успя да върне голмайсторския дух и на Торес.

Онзи нападател, който вкарваше гол след гол за Атлетико и Ливърпул, бе безвъзвратно загубен. Но и тук има разлика с Фалкао – испанецът не бе трансфер на Специалния. Докато сега именно Моуриньо си поиска Тигъра.

Двамата имат и общ мениджър – акулата в бранша Жорже Мендеш. Нищо чудно на чаша вино те да са обсъдили, че със „спокойствие и здрава храна“ Фалкао може да изживее втора футболна младост.

А футболът помни много добре – когато Радамел е във форма, за съперниците става страшно.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията