Волейболистите на Франция продължават с рекордите

„Петлите” биха и Бразилия във финалите на Световната лига

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 16 Юли 2015
0
393
Fivb.org

Волейболистите на Франция, които преди четири дни победиха България, продължават със силното си представяне в Световната лига.

Във финалите на турнира, които започнаха снощи в зала „Мараканазиньо” в Рио де Жанейро тимът на Лоран Тили се наложи с 3:1 над домакина Бразилия.

В Рио тестват LED-мрежа

Освен най-добрите шест отбора зрителите в зала „Мараканазиньо” в Рио де Жанейро могат да видят и някои любопитни иновации.

Една от тях са новите LED-мрежи. На пръв поглед те изглеждат като обичайните волейболни мрежи, но на почивките благодарение на тях на специални екрани зрителите могат да видят подробна статистика, всички добри отигравания, имена на спонсори и други.

„Международната федерация въвежда иновации не само в мениджмънта си, но и навсякъде където те могат да помогнат на спорта да израства и да се развива”, коментира президентът на федерацията Ари Граса.

Победата бе 15-та поредна за Франция в това издание на турнира.

Така „петлите” са единственият непобеден отбор в настоящото издание на надпреварата. Най-резултатен за победителите бе Антони Розие с 25 точки, още 21 добави Ървин Н`Гапет.

„Този резултат е изненадващ. Не беше никак лесно, защото Бразилия ни притискаше с блокада и защита. Не знаехме коя е правилната стратегия, как да играем. Въпреки това играчите ми запазиха присъствие на духа, което ни помогна да се представим по-добре на сервис и в защита. След това нещата станаха значително по-лесни, представихме се доста по-добре и съм доволен”, обясни треньорът на Франция Лоран Тили след срещата.

„Мачът бе тежък и двата отбора се представиха на страхотно ниво. Ние имахме своите възможности в двубоя, но не се възползвахме от тях, за разлика от съперника. Знаехме, че няма да е лесно, но в решителния трети сет пропуснахме твърде много начални удари. Ще трябва да си извадим поуки от станалото и да променим някои неща, ако искаме да постигнем успех в следващия двубой”, коментира треньорът на Бразилия Бернардо Резенде.

За да запазят шансове за класиране за полуфиналите селесао се нуждае от задължителна победа във втория си мач срещу САЩ.

Американците, които са миналогодишният шампион в турнира почиваха на старта.

„Този двубой е нашият първи финал тук. Ако не спечелим оставаме извън битката. Надявам се обаче че това няма да се случи и до неделя ще изиграем още три такива финала”, коментира един от най-опитните играчи на Бразилия Мурило Ендрес.

С успех във финалната фаза започна и Италия.

Въпреки скандалите от последните седмици, довели до изваждането на четирима играчи от състава по решение на треньора Мауро Беруто, „адзурите” се наложиха с 3:2 над Сърбия. Най-резултатен в двубоя бе Александър Атанасиевич с 26 точки. За победителите с най-много се отчете Филипо Ланца – 20 точки.

„Имахме твърде много проблеми в предишните дни, но въпреки това имах предчувствие за този успех. Това е добър сигнал за отбора. Особено начинът, по който започнахме тази среща. Знаехме, че трябва да се борим и се борихме. Началото и края определено бяха впечатляващи. Определено е един от най-специалните моменти в кариерата ми”, коментира след двубоя развълнуваният треньор на Италия Мауро Беруто.

„Не играхме така както го правихме в последните два месеца. Това беше големият ни проблем. И когато не играем така както можем, не съм никак спокоен. Сега трябва да спечелим срещу Полша, просто нямаме друг избор”, заяви треньорът на Сърбия Никола Гръбич.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията