Почина Жул Бианки

След девет месеца в кома Бианки си отиде от белия свят

Sportinglife
Sportinglife 09:50 ч., 18 Юли 2015
0
830
Getty Images

25-годишният Жул Бианки почина след девет месеца в кома. Пилотът на Марусия така и не се събуди след ужасяващата катастрофа миналия октомври на пистата в „Сузука” в Япония.

Това е Жул Бианки

1989 - роден на 3 август в Ница

2007 – започва да кара във френската Формула Рено 2, след като преди това е състезател по картинг. Печели пет състезания и става шампион. Също кара и във Формула Рено Юрокъп.

2008 – Преминава във Формула 3, след като подписва договор с ART, завършва трети в крайното класиране. Печели Мастърс на Формула 3 в Холандия, където се състезава срещу бъдещите си конкуренти във Формула 1 Нико Хюлкенберг и Дениъл Рикиардо...

2009 – Остава в ART със съотборници Валтери Ботас и Естебан Гутиерес. Печели първенството с 9 победи.

2010 – Влиза в сериите GP2 с ART.

2011 – Завършва втори в сериите GP2 Азия след Ромен Грожан. Започва да кара като тестов пилот на Ферари.

2012 – Минава под наем във Форс Индия от Ферари, където също е резервен пилот. Участва в девет тренировъчни сесии, освен това кара в Формула Рено 3.5.

2013 – Става основен пилот на Марусия, а най-добрият му резултат за сезона е 13-о място в Гран при на Малайзия

2014 – Остава в Марусия и печели първи свои и на отбора точки с пето място в Гран при на Монако. Говори се за завръщане във Ферари, но там отива четирикратният световен шампион Себастиан Фетел.

„С голяма болка Филип и Кристин, родителите на Жул Бианки, съобщават, че техният син почина в болницата, след като не успя да се възстанови от катастрофата на 5 октомври миналата година - се казва в официалното съобщения от семейството.

– Жул се бори смело до самия край. Болката ни е безкрайна. Искаме да благодарим на всички в болницата в Ница за любовта и отдадеността към нашата рожба. Благодарим на всички колеги, фенове и приятели на Жул, които бяха с него през цялото време. Сигурни сме, че техните съобщения са достигнали до сърцето му. Оттук нататък молим да бъде уважен нашият траур и да не бъдем обезпокоявани.”

Два дни преди смъртта на пилота баща му даде интервю, в което каза, че е съсипан от състоянитео на сина си и добави, че би предпочел Жул да беше загинал в катастрофата, отколкото да живее в кома толкова дълго и без шансове да се излекува.

Бианки влезе във Формула 1 като тестов пилот на Ферари през 2011 година, след което премина в отбора на Форс Индия. През 2013-а Бианки дебютира за Марусия в Гран при на Австралия, където завърши 15-и. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията