Левски и Ботев не излъчиха победител

Нови играчи вкараха за 1:1 в дербито

Sportinglife
Sportinglife 21:10 ч., 18 Юли 2015
0
401
Lap.bg

Левски и Ботев не излъчиха победител във втория двубой от новия сезон на А група. Двубоят, който се игра на стадиона в Коматево, завърши 1:1. Попаденията отбелязаха двама от дебютантите на терена – Георги Костадинов от Левски в 11-та минута и Даниел Генов за Ботев в 69-та минута.

Съставите:

Ботев (Пловдив): Михаил Иванов, Йордан Христов, Даниел Златков, Пламен Николов, Филип Филипов (71-Лазар Марин), Нико Варела, Лъчезар Балтанов, Милен Гамаков, Мариян Огнянов, Божидар Васев (61-Даниел Генов), Александър Колев (79-Димитър Алексиев)

Левски: Боян Йоргачевич, Сашо Александров, Деян Иванов, Максимилиан Карнер, Аймен Белаид (78-Мики Орачев), Георги Костадинов (58-Владислав Мисяк), Джереми де Ноойер, Божидар Краев, Борислав Цонев, Роман Прохазка, Денис Махмудов (73-Радослав Цонев)

В 60-та минута бившият играч на Левски и настоящ на Ботев Мариян Огнянов пропусна дузпа. Наказателният удар бе отсъден след като след изпълнение на фаул, топката се спря в ръката на Боби Цонев.

„Съжаляваме, че не успяхме да стартираме с победа и да зарадваме феновете, които през цялото време ни подкрепяха с пълни сили. Допуснахме ранен гол, който даде своето отражение върху играта ни. Като цяло в двубоя имаше добра динамика и много единоборства, което е добре като за първи мач. „Показахме характер, с такава нагласа и излязохме. През второто полувреме имахме няколко шанса, включително и дузпата. После изравнихме и опитахме да потърсим победата.

Не ни достигна обаче нещо в завършващия удар. Новите попълнения се появиха всички в игра. Доволен съм от тях, особено от Дани Генов заради изравнителния гол. Пожелавам си да се адаптират колкото се може по-бързо към обстановката. Във всеки мач ние ще преследваме победата, а докъде ще стигнем ще видим в края на сезона”, коментира след края на срещата треньорът на Ботев Петър Пенчев.

„Аз специално съм доволен, особено като се има предвид, че съставът ни не е напълно обигран. Стремяхме се да има битка, нужният футбол ще го има едва когато се изградим като отбор.

Не бих казал, че е редно да говоря за съдийството след мача. Няма как да променим съдийските виждания. Това е човекът, който решава. Аз знам, че тук се играе трудно, знаех, че ни предстои тежък мач. Казах след мача и на играчите, че ще има такива двубои, ще дойде време, когато да ги печелим. Аз никога не коментирам след мач спорни ситуации, на следващия ден мога да кажа”, заяви наставникът на Левски Стойчно Стоев.

Той бе категоричен, че тимът се нуждае от още нови играчи.

„Имаме нужда от нови. Нуждаем се флангови играчи, за да имаме скорост и агресия, която ни липсва сега. Клубът прави всичко възможно в тази насока, но не знам кога ще ги вземем. На тях ще им трябва адаптационен период. Нападатели имаме двама, но на практика, сега бяхме без такива, заради проблемите с жълтата карта на Курдов. Новите още не са във формата, която искаме. Но се надявам с мачовете да навлизат във форма“, завърши Стоев.

„Като за първи мач смятам, че се опитахме да играем. Имахме доста проблеми с играчи, които не бяха подготвени и с младите момчета. Радващото е, че момчетата се бориха, показаха воля и характер и че може да се разчита на тях. Това е пътят.

Мисля, че равенството е закономерно. Ние чакаме да се оправим с двамата нападатели.

До сряда трябва да има окончателно решение за фланговия играч, който ще вземем. За момента обаче е това. Първите 4-5 кръга ще се опитваме със зъби и нокти отборът да влезе в нужното кондиционно ниво и докато играчите навлязат в нужната форма ще мине време”, заяви след двубоя спортния директор на Левски Георги Ивано.

Той допълни, че няма да коментира решенията на съдията. „Няма смисъл да правя това от първия кръг. Мисля, че трябва да поздравим двата отбора за мъжката игра“, завърши Иванов.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията