Томас Мюлер – външният министър на Байерн

Китайските фенове полудяха по „баварското бебе”

Sportinglife
Sportinglife 08:50 ч., 21 Юли 2015
0
473

Нито Швайнщайгер, нито Рибери, нито Робен. Китайските фенове очевидно са разочаровани. Тримата герои на Байерн, в които са влюбени, не са на турнето. Рибери и Робен лекуват контузии в Мюнхен, а Швайнщайгер е в Щатите с новия си тим Манчестър Юнайтед.

„Дни наред плаках”, казва млада студентка, докато показва на гърба номер 31 – с него играеше Швайни. Тя е само една от многото влюбени в халфа китайци. Повечето фланелки на Байерн в Китай струват по 50 юана. Или по-разбираемо казано – 7 евро. Фалшификации са.

„Но добре, че поне Томас е тук”, допълва студентката, докато показваше шапката си. На нея вече има №25. Особено след двата гола за 4:1 над Валенсия Томас Мюлер вече е като външен министър на Байерн в Далечния Изток. Китайците го наричат „Ерна”, „Лудото баварско бебе”, „Душата на отбора”.

Байерн демонстрира отличен маркетинг в Далечния Изток. Клубът поръча 250 различни продукта, които да бъдат продавани навсякъде около отбора. А Мюлер очевидно се забавлява със запалянковците си.

Играе тенис на маса с китайски олимпийски и световни шампиони. Прави си селфита. В официалната страница на Байерн дори публикуваха дневника на Мюлер в Китай. При всички открити тренировки феновете крещят почти единствено неговото име. Освен това Мюлер е активен и в туитър, и във фейсбук.

„Трябва да благодаря на всички хора, които се грижат за моя имидж – признава Томас. – Трудно ми е да повярвам, че толкова ме обичат фенове, които живеят много далеч от дома. Аз винаги съм такъв. Смея се, когато вали. Ако не го правя, не е заради дъжда.”

Журналистът от китайското издание „Титан Спортс” Ли Жанг е кръстил двегодишния си син Мюле. „Звучи като Мю и Ле – разказва репортерът. – Роди се точно след финала на Шампионската лига през 2013 година, когато Байерн победи Борусия (Дортмунд). Бях невероятно щастлив.”

В момента Мюлер е истинското лице на баварците. Рожба на клуба, която всички обичат. Но и треперят за нея. От Англия не спират информации, че Луис ван Гаал иска на всяка цена бившия си футболист и Манчестър Юнайтед е готов да извани 100 милиона евро, за да го събере отново с Бастиян Швайнщайгер. А Пеп Гуардиола явно няма да се притесни много, ако и Мюлер напусне.

Още на старта на подготовката имаше напрежение между треньор и футболист. Испанецът е известен, че компромиси не прави с никого. Иска или не обаче, Мюлер е най-разпознаваемото лице на Байерн по света. И феновете на клуба не биха приели раздяла и с него.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията