Цвети се добра до обрат, Сесил бе разгромена в Истанбул

Пиронкова продължава във втория кръг

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 21 Юли 2015
0
1192
GETTY IMAGES

С победа и загуба за първите ни две ракети при жените премина втория ден на турнира в Истанбул.

Цветана Пиронкова обърна млада рускиня след мач, в който загуби първия сет на нула, а после взе своето в два тайбрека, докато Сесил Каратанчева претърпя разгром от опитната италианка Франческа Скиавоне.

Поставената под №8 в основната схема Цвети се нуждаеше от два часа и 42 минути, за да се справи с квалификантката Маргарита Гаспарян за крайното 0:6, 7:6(4), 7:6(3).

Първият сет бе катастрофален за Пиронкова, но след това успя да наложи инициатива. Във втория сет двете съпернички печелеха подаванията си и се стигна до тайбрек, в който Пиронкова спечели със 7:4.

Българката направи първия си пробив в третия гейм на решителния трети сет, след което сервираше за спечелване на мача при 5:4 в своя полза.

Гаспарян обаче не се отказа и върна пробива, с което изравни за 5:5.

Рускинята имаше два мачбола при 6:5, които Пиронкова успя да отрази и да прати мача в нов тайбрек. Там българката показа по-голямата си класа и след 7:3 преодоля първото препятствие.

С успеха си Пиронкова заработи 30 точки за ранглистата и 3,400 долара от наградния фонд, а във втория кръг ще играе срещу японката Куруми Нара.

Каратанчева нямаше подобни поводи за радост и напусна надпреварата след 0:6, 1:6 срещу 35-годишната Скиавоне. Българката се представи трагично на линията за начален удар и не успя да спечели нито един свой сервис гейм.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията