Ники Лауда: Кой глупак каза, че Формула 1 е скучна?

Хамилтън не спал добре нощта преди Гран при на Унгария

Sportinglife
Sportinglife 13:50 ч., 30 Юли 2015
0
759
GETTY IMAGES

„Който каза, че Формула 1 скучна, сега след състезанията във Великобритания и Унгария, изглежда като пълен глупак”, заяви в типичния си стил трикратният световен шампион Ники Лауда, който е директор на тима на световните шампиони от Mercedes.

От началото на миналия сезон постоянно някой се оплаква от промените във Формула 1 – от тихите двигатели, от неразбираемите технологии, от доминацията на Mercedes, Red Bull от моторите на Renault и т.н.

В неделя обаче Себастиан Фетел взе втората си победа за сезона, а пилотите на Mercedes Люис Хамилтън и Нико Розберг завършиха едва шести и осми, въпреки че тръгнаха първи и втори в състезанието, в което допуснаха много грешки и имаха сериозни проблеми с темпото.

Освен това, Гран при на Унгария се оказа първото състезание от новата „турбо ера” във Формула 1, започнала през 2014, в което на подиума нямаше пилот на Mercedes.

След финала в Будапеща шефът на Mercedes Тото Волф заяви, че надпреварата е била „страхотна за имиджа за Формула 1”, след което се пошегува пред вестник Bild, че ще се „затвори в тоалетната, за да си поплаче”.

Състезанието в Унгария се оказа най-слабото за световния шампион Люис Хамилтън от старта на японската писта „Фуджи” през 2008, а британецът се извини за представянето си на екипа в бокса още преди финала, когато отново се озова извън Топ 10 след наказанието за удара с Дениъл Рикардо.

Люис отрече твърденията, че слабата му форма се е дължала на церемонията в памет на Жул Бианки – минута мълчание на стартовата решетка 15 минути преди старта, където се събраха всички пилоти и роднините на починалия преди седмица 25-годишен французин.

„Не, няма нищо общо с това – обясни Хамилтън. – Но трябва да призная, че спах лошо в събота срещу неделя и преди състезанието имах някакво странно чувство.”

Лауда обясни, че Люис е бил „твърде агресивен” на „Хунгароринг”, но допълни, че не вижда нищо странно в състезанието и си пожела всички в Mercedes да са толкова агресивни колкото е Хамилтън.

„Има и такива състезания, това е Формула 1, това е автомобилният спорт, не може винаги един и същ отбор да е начело, няма как да стане”, допълни австриецът.

„Дали заслужавах точки? По милостта на Бог взех няколко – обясни Люис след шестото си място в Унгария. – Но когато сам се направиш на глупак, просто трябва да си признаеш, да се посмееш сам на себе си и да направиш така, че следващият път да се представиш по-добре.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията