Фетел: Искаме да върнем магията от миналото

Атаката към титлата е планирана за следващия сезон

Sportinglife
Sportinglife 13:40 ч., 09 Авг 2015
0
325

Амбицията на Ferrari във Формула 1 този сезон е да догони Mercedes, а 4-кратният световен шампион Себастиан Фетел иска да върне магията на успехите на Скудерията от близкото минало.

След Гран при на Унгария, където Себ взе втората си победа за сезона, германецът е уверен, че във Ferrari са намерили пътя към успеха.

„Втора победа, няколко подиума, всичко това след сериозните промени във Ferrari през зимата – заяви Фетел пред списание Sport Bild. – Всичко се движи по план и целите ни са ясни. Искаме да върнем магията на успехите от миналото. Целта ни е много амбициозна, но Ferrari има огромен потенциал.”

Фетел обаче призна, че сериозната атака срещу лидерската позиция може би ще е много по-реална в началото на следващия сезон, но това не означава, че Скудерията ще се откаже от гонитбата на Mercedes.

„Разбира се, опитваме се да догоним Mercedes колкото се може по-бързо – обясни германецът. – Наясно сме, че няма да е лесно. В Mercedes разполагат с мощен двигател, отличен автомобил и двама много силни пилоти. Но ние сме все по-близо и в един момент ще обърнем ситуацията в нашата полза.”

Според вестник La Gazzetta dello Sport във Ferrari планират сериозни промени по колите на Фетел и Кими Райконен за Гран при на Италия на „Монца” през септември. Основната промяна ще е появата на новата версия на двигателя и хибридните системи, които трябва да са по-мощни и издръжливи.

В същото време обаче техническият директор на Williams Пат Саймъндс предупреди италианците, че неговият тим не се е отказал от идеята да ги измести от второто място във Формула 1.

„Дали можем да победим Ferrari? Имам причини да се надявам, че ще успеем – заяви Саймъндс пред списание Autosprint. – В момента мога да кажа, че представянето на Ferrari и Williams в много отношения е сходно.

„Може да има леки разлики, което се дължи на пистите, на които се провежда едно или друго състезание. Но може да сте сигурни, че третото място няма да ни задоволи през втората половина на сезона.

„Целта ни е да завършим годината на второ място при конструкторите, точно пред Ferrari.”

Според някои италиански медии подобренията и промените по колата на Ferrari за „Монца” ще са последната еволюция на SF15-T за този сезон, след което тимът от Маранело ще се насочи изцяло към развитието на автомобила си за 2016 година.

Във Ferrari смятат, че развитието на концепцията на Джеймс Алисън, заложена в SF15-T е правилно и за догодина тимът може да разполага с болид, с който да се бори успешно с Mercedes за световната титла.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията