Видал не се вписва във философията на Гуардиола

Оливер Кан критикува трансфера на чилийския национал

Sportinglife
Sportinglife 14:05 ч., 10 Авг 2015
0
742
Getty Images

Бившият №1 в германския футбол Оливер Кан се изказа критично за перспективите пред новото попълнение на Байерн Артуро Видал.

Според легендарния вратар Видал ще има проблеми да се впише във философията на треньора на баварците Хосеп Гуардиола за играта на тима, въпреки че на пръв поглед изглежда, че чилийският национал отговаря на изискванията на Байерн.

Клубът от Мюнхен се насочи към Видал, който до края на миналия сезон играеше в Ювентус, след като Манчестър Юнайтед привлече Бастиан Швайнщайгер.

Сделката за Видал е за 37 милиона евро, като сумата може да нарасне в зависимост от представянето на чилиеца и спечелените от него трофеи през сезона.

Кан обаче не пожела да влезе в подробности защо е убеден, че Видал няма да се впише в Байерн.

„Видал ще осигури на тима още агресия и ще направи Байерн по-устойчив психически, той има манталитет на победител, което е повече от добре – обясни Кан пред списание Kicker. – Но Артуро просто не се вписва във философията на Пеп Гуардиола.”

Видал дебютира за Байерн в мача за Суперкупата на Германия, в който баварците загубиха от Волфсбург. През уикенда Артуро отново игра и вкара гол за победата с 3:1 в турнира за Купата на Германия срещу Нотинген.

Това е вторият опит на Видал в Бундеслигата, преди това той рита за Байер Леверкузен от 2007 до 2011 година.

Според някои спекулации в германските медии, трансферът на Видал е наложен на Гуардиола от шефовете на клуба, като водеща фигура е президента на клуба Карл-Хайнц Румениге.

Бившият нападател беше този, които в край на юли обяви, че от Байерн са се разбрали с Видал и побърза да съобщи, че клубът няма да продаде „безценния” Томас Мюлер, към когото имаше сериозен интерес от страна на Манчестър Юнайтед.

Румениге реши да увеличи още малко напрежението върху Гуардиола, след като съобщи, че засега не са планирани преговори за удължаване на договора на треньора.

Бившият наставник на Барселона има договор до следващото лято и този сезон може да се окаже последен за него в Мюнхен.

„В момента не мога да се сетя за причина, поради която Пеп да напусне Байерн – дипломатично обясни Румениге. – Може би просто ще се видим да изпием по едно кафе и ще изясним всичко около договора му. Но ако Пеп не иска да остане, нашият свят няма да се разпадне след напускането му.”

С Гуардиола начело Байерн спечели две титли на Германия в последните два сезона, но така и не може да преодолее полуфиналите в Шампионската лига.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията