"Смяна на кръвта" на Висшата лига

Младоци блеснаха в първия кръг

Sportinglife
Sportinglife 14:10 ч., 13 Авг 2015
0
1516
GETTY IMAGES

Победата на Уест Хем като гост на Арсенал и точката, която Суонзи взе при визитата си на Челси бяха акцентите в първия кръг на Висшата лига.

"Чуковете" намериха място в челните новини и с доверието, което гласуваха на младоха Рийс Оксфорд. Тийнейджърът влезе в десетката на най-младите дебютанти в Премиършип и оправда доверието на мениджъра Славен Билич.

Оксфорд се задържа на терена 78 минути и въпреки че не беше блестящ като "блестящ", когато говорим за Сеск Фабрегас или Пол Погба, свърши чудесна работа. Младокът игра само 28 пъти с топка, което беше по-малко от всеки друг на терена, но за сметка на това сбърка само един от общо 19 паса, което е 94.7% успеваемост.

Също така той спечели три единоборства и пресече две топки, което по електронната система Opta му отреди солидната оценка 7.29.

Но не само Уест Хем се радваше на свежа кръв в откриващия кръг.

Общо 14 футболисти под 21 взеха участие в кръга, а тези над 30-годишна възраст бяха само 16. Астън Вила приветства изявите на младия ляв бек Джордан Амави, който дойде от френския Ница.

Той не беше безгрешен в дебюта си, но неутрализира напълно десния фланг на Борнемут, на който оперираха Мат Ричи и Саймън Франсис. Те двамата бяха в основата на промоцията на "черешките" и срещу Вила 47% от атаките на домакинитеп преминаха отдясно.

Освен това Амави предотврати чиста голова опасност със страхотна намеса срещу връхлитащия Калъм Уилсън. Той игра 70 пъти с топката - най-много от целия отбор на бирмингамци. В допълнение се отличи с пет пресечени топки и четири дрибъла, които дадоха спокойствие и време на съотборниците му.

Английското дуо на Евертън Рос Баркли и Джон Стоунс бе на отлично ниво, въпреки че "карамелите" се провалиха у дома срещу Уотфорд, новак във Висшата лига.

Първият се отличи с хубав гол, а вторият, който бе трансферна цел на Челси, демонстрира типичното си хладнокръвно представяне. Стоунс имаше известна вина за втория гол на "стършелите" но показа 91% акуратност в пасовете, спечели пет въздушни двбуоя и пресече четири топки на противника.

Алекс Окслейд-Чембърлейн пък беше от малкото играчи на Арсенал, които се представиха на добро ниво в дербито с Уест Хем.

Отправи 3 удара, даде 4 ключови подавания и направи 9 дрибъла.

Заслужава си да се спомене и дебютантът за Ливърпул Джо Гомес, който започна като титуляр срещу Стоук и бе достатъчно солиден в отбрана.

Остава да видим дали футболисти като Оксфорд и Гомес ще съумеят да задържат титулярните си места, но определено има тенденция за подмладяване във Висшата лига и "сменяне на кръвта".

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията