Голеада на старта на Бундеслигата

Първенството започва с велик, но неравностоен мач

Sportinglife
Sportinglife 08:50 ч., 14 Авг 2015
0
738
Getty Images

Няма по-красив старт на Бундеслига от дербито на Юга и Севера между Байерн и Хамбургер.

Два славни отбора, които са ставали европейски шампиони. Два отбора със съвсем различна съдба през последните години. Байерн тръгва към непостижимо дори за себе си постижение – четвърта поредна титла.

А Хамбургер излиза в нов сезон, който ще се бори... да не изпадне.

В последните шест гостувания в Мюнхен „хамбургерите” допуснаха 6 загуби и 32 гола. В историята си Байерн има най-много победи, точки и голове именно срещу този съперник.

Само веднъж в последните 13 дербита Хамбургер вкара повече от веднъж.

Треньорът на Хамбургер е любимец в Мюнхен. През 90-те години Бруно Лабадия натрупа 82 мача с 29 гола за Байерн. Последната победа на Хамбургер датира от 26 септември 2009 година – 1:0.

Ако гледаме официалните мачове, Байерн също не е „във форма”. Отборът загуби три от четирите финални кръга на миналия сезон. Сега Волфсбург му взе и суперкупата. Но това е вече за миналия сезон.

Прогноза - 1 и над 2,5

Мачът е в петък от 21,30 ч по Евроспорт 2

Байер – Хофанхайм

На 23 март 2014 година с гол в последната минута Хофенхайм победи за първи и единствен път Байер – 3:2.

От 14 дуела на ниво Бундеслига „аспирините” спечелиха 12. Само срещу Аугсбург домакинът може да се гордее с по-добър коефициент на успеваемост.

Байер спечели последните си шест двубоя в Бундеслигата с голова разлика 17:0. За последно допусна гол при 4:5 от Волфсбург на 14 февруари.

Само веднъж Хофенхайм спечели като гост през 2015 година – 2:1 срещу Хановер на 25 април.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в събота от 16,30 ч

Аугсбург – Херта

От всичките си гостувания на малкия баварски тим Херта още не е спечелил и не е вкарал гол.

В четири от общо шестте мача между отборите на ниво Бундеслига берлинчани нямат попадение. През миналия сезон Херта спечели само една точка в последните пет мача, но тя се оказа достатъчна за спасението.

Аугсбург направи голям сезон и се класира за Лига Европа. Но много често това в един момент се превръща в бреме.

Прогноза -1 и над 2,5

Мачът е в събота от 16,30 ч

Вердер – Шалке

На 12 април 2008 година Вердер спечели с 5:1 у дома. Тогава това бе дуел между третия и втория. Но след него в следващите седем домакинства Вердер спечели само три точки срещу Шалке.

Последната е от 5 април 2014 г при 1:1, когато гола за Вердер вкара сегашното ново попълнение на „кралско сините” Франко ди Санто.

През миналия сезон бременци бяха рекордьори по най-слаба защита – 65 попадения. Но през втория полусезон под ръководството на треньора Виктор Скрипник у дома загубиха само от германските представители в Шампионската лига – Байерн (0:4), Волфсбург (3:5) и Борусия (Мьонхенгладбах) (0:2).

Шалке още не е спечелил гостуване през 2015 година. При девет мача на чужд терен вкара едва четири гола.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в събота от 16,30 ч по Евроспорт 2

Майнц – Инголщад

Инголщад се записа под №54 на отборите в историята на Бундеслигата. Ако изпадне, ще е деветият тим, който е влязъл и веднага е излязъл от елита.

През 2008 година Инголщад спечели единственото си гостуване на Майнц – 3:0. Тогава отборите бяха във втора Бундеслига. Като шампион на втория ешалон Инголщад загуби само две гостувания.

Майнц завърши миналия сезон с три загуби от четири мача.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в събота от 16,30 ч

Дармщад – Хановер

На 29 май 1982 година Дармщад напусна Бундеслигата със загуба 1:6 от Борусия в Мьонхенгладбах. На нито един друг отбор не е било нужно толкова дълго време, за да се завърне в елита.

На свой стадион „лилиите” (прякорът на Дармщад) загуби за последно на 5 октомври 2014 година – 1:4 от Фортуна (Дюселдорф).

В последните три мача на Дармщад във втора Бундеслига падна само един гол.

Хановер се спаси по чудо миналия сезон. С два гола от в последните 2 кръга отборът спечели четири точки.

Прогноза -1 и под 2,5

Мачът е в събота от 16,30 ч

Борусия (Дортмунд) – Борусия (Мьонхенгладбах)

Още едно голямо дерби на старта. Миналия сезон гостите вкара най-куриозния автогол в историята си именно в него – Кристоф Крамер заби в собствената мрежа от 45 метра.

С него Борусия М падна за първи път през сезона чак в 11-ия кръг. Борусия Д спечели осем от последните девет дербита на свой терен, а от последните 14 има само едно поражение – 1:2 на 15 март 2014 година.

Новият треньор на домакините Томас Тухел е спечелил само една точка срещу Борусия М, но с Майнц.

От 6 февруари и 0:1 от Шалке гостите не са падали на чужд терен. Борусия М бе най-добрият отбор на пролетта, спечели пет точки повече от Байерн.

Прогноза – Х и над 2,5

Мачът е в събота от 19,30 ч по Евроспорт 2

Волфсбург – Айнтрахт

Само веднъж Айнтрахт спечели като гост във Волфсбург – 2:0 на 12 декември 2013 година. След нея „вълците” назначиха Дитер Хекинг за треньор и сега са в Шампионската лига.

Айнтрахт има само две загуби от последните 8 мача с Волфсбург.

„Вълците” не са губили на свой терен в Бундеслигата от 1:6 срещу Байерн на 8 март 2014 година. От тогава минаха 22 двубоя. Последният успех на Айнтрахт като гост е 3:1 срещу Борусия М на 22 ноември.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 16,30 ч по Евроспорт 2

Щутгарт – Кьолн

От 19 годиин Щутгарт не е побеждавал Кьолн у дома. Треньор бе Йоаким Льов, успехът бе с 4:0, а датата е 8 септември 1996 година.

В следващите 10 двубоя „швабите” са спечелили само четири точки.През миналия сезон Кьолн бе първият гост на „Мерцедес Арена” и победи с 2:0. Щутгарт завърши миналия сезон с три поредни загуби и така се спаси от изпадане.

Като новак Кьолн изигра отлична година. Нареди се на пето място в историята като най-добре представители се новаци.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 18,30 ч по Евроспорт 2

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията