Пет смели прогнози за Гран при на Белгия

Дали Райконен ще победи Фетел и може ли Розберг да доминира срещу Хамилтън?

Sportinglife
Sportinglife 12:10 ч., 19 Авг 2015
0
1528
Getty Images

Лятната пауза във Формула 1 най-после свърши и битката за световната титла продължава на любимото на пилотите и феновете трасе „Спа” в Ардените.

Непредвидимото време отново ще е важна част от уикенда за Гран при на Белгия, а специалистите очакват много от въпросите, зададени през първата половина на сезона да започнат да получават своите отговори от края на тази седмица.

Себастиан Фетел спечели втората си победа като пилот на Ferrari в Унгария и сега на „Спа” ще видим дали серията ще продължи или успехът в Будапеща ще се окаже изолиран проблясък, както стана в Малайзия в началото на годината.

Люис Хамилтън и Нико Розберг записаха слабо състезание в Унгария, но въпреки това британецът успя да увеличи аванса си пред своя съотборник и вече има 21 точки преднина.

„Спа” обаче е доста по-различна писта от „Хунгароринг” и може би в неделя ще видим доста по-различна картинка от тази, която гледахме в Будапеща.

Да пробваме някои смели прогнози, които ако се сбъднат, ще направят Гран при на Белгия доста по-вълнуваща надпревара.

Кими Райконен ще победи Себастиан Фетел

В последните сезони Кими изостана от Фернандо Алонсо, а сега и от Себастиан Фетел, който полага невероятни усилия, за да се превърне в новия Михаел Шумахер и за момента успява.

Но ако има писта, на която Кими да е непобедим, то това е „Спа”.

Райконен има 4 победи в Белгия и досега там не е бил побеждаван от свой съотборник. През 2014 това беше единственото състезание, в което Кими завърши пред Алонсо.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията