Примера няма да е надбягване на два коня

Барселона и Реал ще бъдат притискани от конкуренцията

Sportinglife
Sportinglife 16:45 ч., 20 Авг 2015
0
1543
GETTY IMAGES

Колкото и да се твърди, че испанската Примера дивисион е надпревара между два коня, Атлетико Мадрид доказа през май 2014-а, че това не е така.

"Дюшекчиите" не успяха да притиснат сериозно Барселона и Реал и през следващия сезон, но демонстрираха, че нещата могат да се получат и без да имаш в състава си Лионел Меси или Кристиано Роналдо.

Но фактът, че двата огромни клуба от Пиренеите ги имат в съставите си, ги превръща във фаворити за спечелването на всяка битка и всеки трофей - не само на вътрешната, но и на европейската сцена.

Представяме ви няколко опорни точки преди старта на сезона в Ла Лига:

Битката за титлата и Златната обувка

Съвсем закономерно е да се запитаме кой ще стане шампион.

Разбира се, че нещата отново ще опрат до битката и съревнованието между Меси и Роналдо.

Двамата са кандидати отново да отбележат отново над 50 гола и попаденията им ще са от изключителна важност за това къде ще отиде златото.

Лео и Кристиано ще се вкопчат и в битката за Златната топка, както е неизменно от 7 години насам.

Тегне ли умора в Барселона?

Барселона имаше шанс да прибави шести трофей за сезона, но загуби катастрофално Суперкупата на Испания. Шампионската лига, Примера и Купата на краля обаче са достатъчни за визитката и витрината.

По-притеснителното е, че отборът изглежда уморен и в недобра кондиция. Меси-Суарес-Неймар и останалите вероятно бързо ще открият начин да си възвърнат свежестта, но положението се утежнява от факта, че до началото на следващата календарна година каталунците нямат право да картотекират нови играчи.

Арда Туран, Алеиш Видал и Алекс Сонг ще тренират, но няма да играят до януари. Като прибавим и кошмарната програма, която предстои на Барса в следващите месеци, положението не изглежда никак розово.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията