Възроденият капитан

Иво Иванов убеден, че Берое може отново да бъде в тройката

Sportinglife
Sportinglife 13:55 ч., 27 Авг 2015
0
664
Lap.bg

Помните ли датата 4 ноември 2010?! Ако сте фенове на футбола и в частност на Левски няма как да не я помните. На тази дата Левски се изправи срещу Лил в мач от груповата фаза на Лига Европа. „Сините” водеха с 2:1 когато в последните минути треньорския щаб пусна в игра защитника Иво Иванов, за да бъде запазен резултата.

Секунди по-късно обаче над 10 000 на стадиона и поне още толкова пред екраните бяха попарени от автогола, който си отбеляза защитника. Равенството се оказва фатално за „сините”, които заради загубените точки не успяват да прескочат в следващата фаза на надпреварата.

В прав текст

В съблекалнята сме 20 капитани, защото всички са футболисти с характери. Всеки има своето мнение, радвам се че работя с тези треньори и с този колектив

След мача с Лил феновете изпращат с аплодисменти и скандирания Иво Иванов. Реакцията обаче се оказва измамна. Защото месеци по-късно – след началото на следващия сезон роденият в Казанлък футболист се превръща в основна причина за гнева на сините фенове.

Приказката започнала с трансфера от Берое в Левски се превръща в кошмар. В социалните мрежи дори се появява група „Вън Иво Иванов от Левски” където се сипят обида след обида по адрес на играча.

В края на сезон 2011/12 ръководството на Левски решава да сложи край на конфликта и разменя Иво Иванов за друг играч на Берое – Димитър Везалов.

Първите изяви на Иванов обратно в клуба, в който е израстнал обаче също са неубедителни. След разгром от Славия с 1:6 феновете на Берое атакуват играчите и в суматохата от хвърлени предмети е улучен именно Иво Иванов.

Този двубой обаче сякаш се оказва крайъгълен камък и след него кариерата на защитника тръгва отново бавно нагоре.

„Не съм забравил абсолютно нищо. Не обичам да гледам назад, така може би ми е било писано, така са се случили нещата. Не съжалявам за нищо. Това може би ме направи по-силен”, казва Иво три години след всичко това. По поведението му личи, че не иска да отваря темата.

Няма и причина, защото в момента е един от най-добрите на поста централен защитник у нас. А и сякаш наистина си е извлякал всички необходими поуки от случилото се и е станал по-силен.

Изявите му не останаха незабелязани и от националния селекционер Ивайло Петев, който включи Иванов в списъка с повикани за предстоящите евроквалификации с Норвегия и Италия.

„Зарадвах се от тази повиквателна. Работя усилено и се радвам, че някой е оценил моя труд. Без съотборниците ми в Берое и без треньорите обаче това нямаше да го постигна”, откровен е сърцатият бранител.

С широка усмивка обаче посреща въпроса за трансфер в чужбина. „Имам договор с Берое и се радвам, че съм тук. Ако има запитване към клуба, тогава може да се мисли за подобно нещо”, простичко обяснява той.

Всъщност капитанът на старозагорци лесно разбива клишираната и общоприета представа за футболист в България. При това още от първия момент с простичкото и лишено от всякаква суета представяне. Иванов не търси непременно внимание, не обича да е в центъра на събитията, но сякаш е един от малкото играчи, които са наясно, че медиите са „необходимото зло” и не отказва интервюта.

„В съблекалнята сме 20 капитани, защото всички са футболисти с характери. Всеки има своето мнение, радвам се че работя с тези треньори и с този колектив”, категоричен е когато дойде задължителния въпрос тежи ли капитанската лента на Берое. Не пропуска обаче да защити съотборниците си дори при най-малкия намек за атака срещу тях. „В Берое важен е колективът . А що се отнася до нападателите имаме достатъчно добри такива.

Привържениците имат право на мнение и когато отбора не побеждава е естествено да има напрежение и коментари. Не е нормално обаче да има момчета, които са псувани. Затова заставаме зад тях”,категоричен е играчът на Берое

Твърдо вярва, че скоро всичко ще си дойде на мястото и откъм резултати. „Играта ни срещу Ботев (Пловдив) бе много по-добра. Не успяхме да вкараме гол, въпреки че имахме много положения. Мисля че това се дължи изцяло на липса на късмет. Убеден съм обаче че в един момент това ще бъде компенсирано и късметът ще дойде и при нас”.

Без притеснение признава, че чисто физически отборът не се намира в най-добро състояние заради рано започналите официални срещи от този сезон. И затова се радват на двуседмичната пауза, която идва след мача с Литекс, тъй като ще могат да поработят точно над това.

„Мачовете в Европа ни попречиха да имаме достатъчно време за подготовка, но пък ни дадоха допълнително самочувствие в първенство. Ние футболистите нямаме право на мнение за формата на шампионата, но за мен лично този вариант е добър. Той ти дава възможност всяка седмица да играеш със сериозен съперник, няма ги срещите срещу по-слабите отбори и мачовете са оспорвани. А подобно нещо е добро за българския футбол”.

Генералните изводи за формулата, шампионата и Берое ще се правят през май, разбира се. Но капитанът на вицешампионите е твърдо убеден, че и този сезон отборът може да бъде в тройката. А шампион? „Нямаме поставена такава цел. Искаме да побеждаваме във всеки мач, а накрая ако ни се отвори такава възможност защо не?”, е отговорът на защитника.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията