Робен към съотборник: „Циркаджия”

Байерн показа смазващо превъзхоздство над Байер

Sportinglife
Sportinglife 09:00 ч., 30 Авг 2015
0
1338
GETTY IMAGES

Ариен Робен размаха пръст към своя нов съотборник Дъглас Коща след победата с 3:0 на Байерн над Байер (Леверкузен). Бразилецът направи фамозно изпълнение в края на двубоя.

Притиснат от двама съперници, крилото за миг „хвана” топката с двата крака и я „хвърли” над един от тях – типично улично изпълнение по бразилски, което взриви трибуните на „Алианц Арена”.

„Трябва да се внимава, това вече е като в цирка – ядоса се Робен. – Красиво е за публиката, но не трябва да се забравя, че във всеки момент трябва да се показва уважение към съперниците. По това време водихме с 3:0.”

Пеп Гуардиола обаче защити Дъглас Коща. „Бразилците са такива, Неймар прави подобни неща също – рече треньорът на Байерн. – Дъглас е добър футболист и страхотен човек. Винаги демонстрира респект към съперника.”

Коща продължава да прави истински чудеса за Байерн. Спринтовете и финтовете са напълно неразгадаеми за всички съперници. Бразилецът асистира за първия гол на Томас Мюлер. През второто полувреме отново централният нападател и Робен вкараха по една дузпа. Байерн демонстрира смазващо превъзходство на Байер, който три дни по-рано влезе в Шампионската лига с 3:0 над Лацио.

„Итрахме срещу най-добрия отбор в света – каза Роджър Шмид, треньорът на „аспирините”. – За да спечелиш нещо от такъв мач, просто ти трябва невероятен късмет.”

До този мач Байер не бе загубил нито точка, а Байерн се върна на върха с пълен актив. Днес може да бъде изместен по голова разлика от Борусия (Дортмунд). Гуардиола обаче не бе доволен. „Пропиляхме прекалено много положения – каза испанецът. – Последният пас ни куцаше и затова резултатът е само 3:0. Но всичко е наред. Победихме един от големите ни конкуренти за титлата.”

Томас Мюлер продължи да се утвърждава като символ на Байерн. 25-годишният световен шампион изигра мач №200 в Бундеслигата, в него вкара голове №75 и 76. Най-ужасна вечер имаше Роберт Хилберт. Защитникът направи двете дузпи. Първо блъсна в гръб Артуро Видал при центриране и му попречи да играе с глава. След това удари топката с ръка в наказателното поле.

Гуардиола изпробва крайния защитник Дейвид Алаба в центъра на отбраната. Причината бе наказанието на Джером Боатенг и контузията на Мехди Бенатия.

А Хави Мартинес и Холгер Бадщубер са на финалната права в рехабилитация след дълги контузии. Въпреки проблемите бразилецът Данте, единственият наличен централен защитник, влезе чак в 70-ата минута.

Очаква се днес или утре трансфер. Данте сам призна, че е спечелил всичко вече с Байерн и не му харесва статута на резерва. „Възможно е да напусне”, призна спортният директор Матиас Замер.

Артуро Видал поздрави Байерн за привличането на френския нападател Кингсли Коман от Ювентус. Двамата играха заедно и спечелиха дубъл в Италия миналия сезон. „Коман е млад, бърз футболист с изключителни качества – каза чилиецът. – Много се зарадвах, че идва в Байерн.”

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри призна, че французинът напуска и че това е било изричното желание на играча.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията